Postin lakko
Posti alkoi jakaa punaisia joulukuoriaan tänä vuonna normaalia aiemmin. Joulukorttien pitäisi löytää perille ajoissa lakosta huolimatta. Lakon ensimmäiset vaikutukset ovat kuitenkin jo alkaneet näkyä Turun seudulla.
Paikalliset

Postilakon vaikutukset näkyvät pikkuhiljaa: Tyksissä työmäärä lisääntyi "hyvinkin paljon", kilpailijalle tuli varhainen joulu

Logistiikkayritys Postnord kertoo postilakon vaikutuksista, että sen pakettitoimitusten volyymissä näkyy tällä hetkellä noin 20 prosentin piikki normaalitasoon verrattuna.
RAU:n lakko pysäyttää tavaraliikenteen, mutta henkilöliikenne jatkuu normaalisti.
Kotimaa

Merimies-Unioni liittyi rautatieläisiin postilakon tueksi – raiteiden tavaraliikenne pysähtyy ja autokansille ei oteta rekkoja

Omistajaohjausministeri Sirpa Paatero (sd) kertoi tänään ohjeistaneensa Postin johtoa lopettamaan vuokratyövoiman käytön.
Kotimaa

Omistajaohjausministeri Paatero vaatii Postia lopettamaan vuokratyövoiman käytön lakon aikana

PAU:n puheenjohtaja Heidi Nieminen (vas.) ja Paltan toimitusjohtaja Tuomas Aarto (oik.) kävivät valtakunnansovittelijan neuvottelupöytään keskiviikkona. Ratkaisua ei löytynyt.
Kotimaa

Postialan neuvotteluissa päästiin pieni askel eteenpäin ilman läpimurtoa – lakko jatkuu, seuraavat neuvottelut perjantaina

Valtakunnansovittelija jätti osapuolille tehtäväksi kotiläksyjä.
Postin henkilökunta lopetti vanhusten ateriajaon tänään Uudessakaupungissa. Kuva on arkistokuva.
Paikalliset

Postin henkilökunta lopetti vanhusten ruokajaon Ugissa – Sosiaali- ja terveysjohtaja: "Vanhukset eivät jää heitteille"

Postin oma henkilökunta on päättänyt tänään keskiviikkona lopettaa vanhuspalvelun ateriakuljetukset Uudessakaupungissa.
Aki Kaurismäki on mukana puolustamassa postilaisten oikeuksia.
Kotimaa

Kulttuuriväki vetoaa postilaisten puolesta – mukana muusikoita, eronnut ministeri ja ex-kommunistipomo

Joukko tutkijoita, vaikuttajia ja kulttuurialan toimijoita on julkaissut vetoomuksen lakkoilevien Postin työntekijöiden puolesta. Yli 40 vaikuttajan allekirjoittama vetoomus on suunnattu hallitukselle ja eduskuntaryhmille.
Aukko Postin logistiikkakeskuksen aitaan Liedossa tehtiin maanantain vastaisena yönä. Käytössä ovat myös portit, joista työntekijät ja ajoneuvot normaalisti kulkevat.
Paikalliset

Liedon postikeskuksen aita-aukko korvataan portilla – liitto vertaa aitaepisodia autossa piileskelyyn

Liedon logistiikkakeskuksen verkkoaidasta maanantain vastaisena yönä pois sahattu pala puhuttaa vielä lakon toisenakin päivänä. Lakkoileva Posti- ja logistiikka-alan unioni PAU uskoo, että aukko on tehty rikkureita varten. Liiton lakko alkoi maanantaina aamukuudelta.
15.11.2019
Fingerpori 15.11.2019