Talous

Proteiinituotteilla kova kysyntä

Talous | Turun Sanomat 9.7.2012 20:36 |

Yhä useamman kuntoilijan kauppakassiin sujahtaa runsaasti proteiinia sisältävä patukka tai juoma. Yksi urheiluravinteiden maahantuojista on Sportlife Nutrition. Yrityksen myynti on tuplaantunut viimeisen vuoden aikana.

– Kauppaketjut ovat heränneet vastaamaan kuluttajien kysyntään laajemmalla valikoimalla. Proteiinivalmisteet ovat siirtyneet huippu-urheilijoiden ja kehonrakentajien tuotteista valtavirran käyttöön, sanoo Sporlife Nutritionin tukkumyynnistä vastaava Tom Weckman.

SOK-yhtymästä kerrotaan proteiinipatukoiden myynnin kasvaneen kuluvan kevään aikana 77 prosenttia viime vuoden vastaavaan ajanjaksoon verrattuna. Ruokakeskosta lasketaan urheiluvalmisteiden myynnin kasvaneen viimeisen vuoden aikana 40 prosenttia.

– Määrästä urheilupatukoiden myynti on ollut hieman koko ryhmää parempi. Viimeisen vuoden aikana K-ruokakaupoissa on myyty yli 1,3 miljoonaa urheilupatukkaa. Erityisesti pienemmät kaupat ovat kasvattaneet myyntiä, vaikka niissä valikoima on suppeampi, kertoo Ruokakeskon ostojohtaja Mirva Malmi.

TS

LUE LISÄÄ TIISTAIN TURUN SANOMISTA

TSTV - Uusimmat