Talous

Suuret toimistot Hannes Snellman ja
Roschier Holmberg muuttavat kaupungista

Asianajotoimisto Krogerus
laajentaa Turkuun

Talous | Turun Sanomat 6.5.2006 04:06 |
Jenni Kimpimäki

Asianajotoimisto Krogerus Oy hakee jalansijaa Turusta yhdistymällä paikallisen asianajotoimisto Ylönen & Co Oy:n kanssa. Ylönen sulautui Krogerukseen toukokuun alussa. Kaikki Ylösen työntekijät ja asiakkaat siirtyvät yhdistymisen myötä Krogerukselle.

Yhdistymisen myötä Krogeruksesta tulee ainoa suomalainen asianajotoimisto, joka toimii valtakunnallisesti, sanoo osakas ja asianajaja Mika Ståhlberg.

Elintilaa Krogerukselle avautui, kun kaksi maan suurimpiin kuuluvaa asianajotoimistoa päätti vetäytyä Turusta.

Asianajotoimisto Hannes Snellman sulki kuukausi sitten Turun toimistonsa, ja toinen suuri, Roschier Holmberg, jättää Turun kesällä. Samalla sulkeutuvat myös Tampereen ja Oulun toimistot.

- Näillä paikkakunnilla meillä on ollut vahva teknologiafokus. Liittyen pohjoiseurooppalaiseen strategiaamme keskitämme nyt Suomen resurssejamme Helsinkiin. Näin voimme tarjota kansainvälistyville teknologiayrityksille parasta mahdollista apua, uskoo Roschier Holmbergin osakas, asianajaja Jan-Anders Wik.

Kilpailtu markkina

Kilpailutilanteen rauhoittuminen oli Krogerukselle merkittävä kimmoke laajentaa toimintaa lounaaseen.

  Krogeruksen kasvuaikeet Suomessa rajoittuvat Ståhlbergin mukaan jatkossa enää Tampereeseen, jossa yhtiöllä ei vielä ole toimipistettä.

- Emme halua tulla markkinoille ilman, että meillä on mahdollisuus tulla johtavaksi toimijaksi tietyn ajan kuluessa. Turku on aiemmin ollut hyvin kilpailtu markkina, Ståhlberg toteaa ja kertoo Krogeruksen tavoittelevan Ylösen hyvin hallitsemia yrityssaneerausasioita yhtiön kuudenneksi tukijalaksi.

Ylöselle suuren toimiston tuki on tervetullutta.

- Olemme pieni toimisto, ja valtakunnallinen toimija on luonnollinen keino hakea lisää osaamista ja tukea, sanoo asianajaja Hannu Ylönen, joka on yhdistymisen myötä kutsuttu Krogeruksen osakkaaksi ja hallituksen jäseneksi. Hän on myös Turun toimiston esimies.

TSTV - Uusimmat