Talous

Laajalla alueella

Talous | Turun Sanomat 4.6.2005 04:01 |
Aimo Forsell

- Kiinnostava työ mielenkiintoisessa yrityksessä, sanoo Nestlén Euroopan osto-organisaatiossa toimiva Pia Grönroos.

- Jossain määrin kiinnostavuutta tuo myös kansainvälisyys, mutta eihän monikansallisuus ole suomalaiselle enää uutta, olemmehan me olleet EU:nkin jäseniä jo kymmenen vuotta.

Pia Grönroos on nimitetty Nestlén Euroopan keskitetyn osto-organisaation kovien muovipakkausten ostajaksi sijoituspaikkanaan Turku. Aiemmin hän on toiminut Suomen Nestlé Oy:n ostopäällikkönä, viimeksi Nestlén kuivattujen raaka-aineiden ostajana Euroopan lastenruokatehtaille.

- Työhistoriani on Nestléllä liittynyt lastenruokiin. Nyt alue laajenee huomattavasti, mukaan tulee kolmisenkymmentä tehdasta, jotka valmistavat mm. kahvi-, ateria- ja meijerituotteita. Tuotemerkkejä ovat Nescafé, Nesquick, Maggi ja Nestlé.

Maailman suuriin elintarvikeyrityksiin kuuluvassa Nestlé-konsernissa on yli 250 000 työntekijää, viisisataa tehdasta 83 maassa. Liikevaihto oli viime vuonna noin 57,2 miljardia euroa. Suomessa Nestléllä on jäätelötehdas Turengissa ja lastenruokatehdas Turussa.

- Raportoin omassa työssäni esimiehelleni Frankfurtiin, kertoi Pia Grönroos.

- Hankintojen alue on laaja, monissa maissa toimittaessa ei keskitetyn organisaation ostaja voi heilutella Suomen lippua.

- Usein hankinnat suunnataan kilpailukykyisimmille yrityksille, joiden sijainti on logistisesti järkevä.

TSTV - Uusimmat