Sunnuntai 22.10.2017Anja, Anita, Anniina, Anitta, Anette

Kesäyliopisto ja AKK tiivistävät yhteistyötään

Säätiön hallinnoimat oppilaitokset jakavat tilojen ja kouluttajien lisäksi ajatukset koulutuksen tulevaisuudesta.

Turun Aikuiskoulutussäätiön toimitusjohtajana toiminut Harri Seikola antaa uudelle toimitusjohtajalle ja rehtorille Tommi Forssille karttakepin, joka kuvaa tehtävän luovutusta eteenpäin. Kuva: Eija Hartemaa-Kallinen
Turun Aikuiskoulutussäätiön toimitusjohtajana toiminut Harri Seikola antaa uudelle toimitusjohtajalle ja rehtorille Tommi Forssille karttakepin, joka kuvaa tehtävän luovutusta eteenpäin. Kuva: Eija Hartemaa-Kallinen
Jenni Leppänen

Turun aikuiskoulutuskeskus ja Turun kesäyliopisto juhlivat torstaina 120-vuotista taivaltaan.

Kesäyliopiston perustamisesta on kulunut 80 vuotta ja aikuiskoulutuskeskuksen 40.

Molempien oppilaitosten ylläpitäjä on Turun aikuiskoulutussäätiö, joten yhteiset juhlallisuudet olivat perusteltuja.

Torstaina aikuiskoulutussäätiön toimitusjohtajan toimeen tarttui rehtorina aiemmin toiminut Tommi Forss säätiön pitkäaikaisen toimitusjohtajan ja rehtorin Harri Seikolan siirtyessä säätiössä senior advisor -rooliin eli neuvonantajaksi.

Seikola toimi aikuiskoulutuskeskuksen rehtorina ennen Tommi Forssin kautta.

Seikolan siirtyminen ennakoi myös hänen tulevia eläkepäiviään.

Toimitusjohtajuuden lisäksi Forss jatkaa rehtorina.

Ammatilliseen koulutukseen keskittynyt aikuiskoulutuskeskus ja akateemiseen suuntaan paneutuva kesäyliopisto tekevät huomattavan määrän yhteistyötä muun muassa hyödyntämällä tilaratkaisuja sekä kouluttajien ammattitaitoa.

Tätä yhteistyötä on tarkoitus paitsi jatkaa, myös lisätä tänä vuonna.

– Muun muassa kielten opetus on sellaista, jossa voimme tehdä yhteistyötä, sanoo kesäyliopiston rehtori Tuula Aamurusko.

Harri Seikolan mukaan puheissa on joskus noussut esiin myös oppilaitosten yhteisen kielikeskuksen perustaminen, mutta sellainen ei ole kuitenkaan tällä hetkellä suunnitteilla.

Tommi Forss kertoo, että suunnitelmissa on jonkin verran, että koulutuksia voisi räätälöidä sopimaan molempien oppilaitosten oppilaille.

– Esimerkiksi taloushallinnon jotkut koulutukset voisivat olla tällaisia.

Koska sekä kesäyliopisto että aikuiskoulutuskeskus ovat säätiön alaisuudessa, niiden tulorakenne koostuu suurilta osin muista kuin valtion osuuksista.

Aikuiskoulutussäätiön liikevaihto on noin 20 miljoonan euron luokkaa, josta aikuiskoulutuskeskuksen osuus on Seikolan mukaan noin 90 prosenttia.

– Oppilaitokset ovat silti itsenäisiä yksiköitä, vaikka säätiö hallinnoi meitä molempia ja vaikka teemmekin yhteistyötä. Tulemme myös toimeen omillamme emmekä hae säätiön kassasta rahaa, Forss kertoo.

Kesäyliopisto kerää koulutusmaksuja, mutta aikuiskoulutuskeskuksen tulot koostuvat suurelta osin muun muassa koulutuksista, joita yritykset tai esimerkiksi Ely-keskus heiltä tilaa kilpailutuksen kautta.

– Paljon puhutaan leikkauksista, mutta ei koulutuksen tarve mihinkään ole katoamassa. Oppilaitoksissamme katsotaan positiivisella asenteella tulevaisuuteen. Valttimme on ketteryys. Voimme nopeasti reagoida koulutustarpeeseen, Seikola huomauttaa.

Aloita keskustelu tästä jutustaViesti lähetetty!

Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22.
Virhe viestin lähetyksessä.
TS:n verkkokeskustelun säännöt

Turun Sanomien verkkokeskusteluun tulevat viestit tarkastetaan ennakolta. Siksi viestit julkaistaan viiveellä. Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22. Toimitus voi lyhentää ja muokata kirjoituksia.

Kirjoittaja on juridisessa vastuussa viestinsä sisällöstä. Rasistisia, herjaavia tai ihmisten yksityisyyttä loukkaavia viestejä ei julkaista. Muista hyvät tavat, älä huuda!/HUUDA tai kiroile.

Emme julkaise linkkejä tai mainoksia.

Kirjoita napakasti. Emme julkaise yli 1 800 merkin viestejä. Pysy keskusteluketjun aihepiirissä. Älä yritä muuttaa aihetta.

Toimitus voi harkintansa mukaan sulkea keskusteluketjun.