Perjantai 20.10.2017Kauno, Kasperi, Jesper, Jasper

Koristeellisen kauniita lounaita

Kembuz Cafessa lounasannokset ovat kuin taideteoksia. Tarkoituksena yrittäjillä onkin tarjota näyttäviä, houkuttelevia ja terveellisiä vaihtoehtoja.

Marttiina Sairanen
Areta Buzis (vas.) ja Erkki Kemppi toteuttivat yhteisen haaveensa, ja perustivat kahvilan. Keittiössä työskentelee myös Riina Harju.
Areta Buzis (vas.) ja Erkki Kemppi toteuttivat yhteisen haaveensa, ja perustivat kahvilan. Keittiössä työskentelee myös Riina Harju.

Pääkaupunkiseudulta Turkuun muuttaneet Erkki Kemppi ja Areta Buzis avasivat viime toukokuussa Turun Hämeenkadulle Kembuz Cafen. Kaverukset olivat jo pitkään haaveilleet omasta kahvilasta. Kun tilaisuus tuli, ja eteen sattui sopiva liiketila, haave alkoi muuttua todeksi ja työt laivalla saivat antaa tilaa yrittäjyydelle.

– Halusimme perustaa kahvilan Turkuun, vaikka emme paljon kaupunkia vielä tuolloin tunteneetkaan, muuta kuin että täällä on mukava ja rento ilmapiiri, ja kaupunki on sopivan kokoinen.

– Vasta jälkeenpäin ymmärsimme, että meillä taisi olla myös onnea matkassa, sillä kahvilamme sijaitsee ideaalisessa paikassa, Kemppi pohtii.

Mitä ilmeisemmin näin on. Perjantaina lounasaikaan pikkuruinen idyllinen kahvila on aivan täynnä. Kahvilan ulkoasu ja sisustus on yksinkertainen ja lämminhenkinen. Annokset tarjoillaan kodikkaista saviastioista, ja annokset ovat kauniisti aseteltuja, versoin ja syötävin kukkasin koristeltuja.

Marttiina Sairanen
Kembuz Cafe otti juuri lounastarjontaansa mukaan myös keiton. Punajuurikeitto sai rinnalleen rieskan ja hernepestoa.
Kembuz Cafe otti juuri lounastarjontaansa mukaan myös keiton. Punajuurikeitto sai rinnalleen rieskan ja hernepestoa.

Kempillä ja Buzilla on selkeä oma linja kahvilassaan. He haluavat tarjoilla terveellistä ruokaa, ja osoittaa samalla, että terveellinen ruoka on hyvää ja herkullista. Kaikki tarjottava on myös silmänruokaa. Yrittäjät rakentavat kahvilaansa positiivista ilmapiiriä, jossa jokainen asiakas kokee olevansa tervetullut.

– Terveellinen ruoka ja positiivinen asenne kuuluvat elämäntapoihimme, ja sitä haluamme jakaa myös asiakkaillemme, Kemppi kertoo.

– Lisäksi visuaalisuus on meille tärkeää, ja haluamme, että jokainen annos on persoonallinen ja tarkkaan rakennettu tarjolle, hän kuvailee.

Ruuassa tuoreilla yrittäjillä on tärkeää puhtaat raaka-aineet, luomuvaihtoehdot sekä lähellä tuotettu ruoka. Kempin mukaan kahvilan kaikki tuotteet valmistetaan itse, myös leivät. Tarjolla on muun muassa erilaisia raakakakkuja, täytettyjä leipiä sekä granola- ja smoothie-bowleja. Kahvi- ja teevalikoima on laaja.

Kaikki tarjolla olevat tuotteet ovat gluteenittomia, valkoista sokeria ei ole lainkaan ja suuri osa tuotteista on myös maidottomia.

– Herkkujenkin kohdalla haluamme osoittaa, että ne voivat olla terveellisiä, kuten vaikkapa snickers-kakku. Jokaisen tuotteen voi syödä hyvällä omallatunnolla, Kemppi sanoo.

Kembuz Cafen lounaalla on tarjolla kolme vaihtoehtoa, kana- tai lämminsavulohisalaatti sekä kuluvalla viikolla valikoimiin otettu, viikoittain vaihtuva keittolounas. Kemppi määrittelee aterioiden kulmakiveksi myös tietynlaisen yksinkertaisuuden, raaka-aineet saavat itse puhua puolestaan, ja niiden yhteispeli luo kokonaisuuden makumaailmoille.

Testipäivänä maistan juuri listalle tullutta lounaskeittoa. Tällä kertaa se oli punajuurisosekeitto. Soseutettuna keiton joukossa oli lisäksi ainakin kukkakaalia ja omenaa. Keittoannos oli koristeltu kauniisti muun muassa avokadon palasilla ja cashewpähkinöillä, rinnalla oli reilu palanen tuoretta rieskaa sekä hernepestoa. Keitto oli erittäin pehmeän ja maukkaan makuinen ja hyvin maustettu. Punajuuri oli saanut mukavaa pirteyttä rinnalleen muista raaka-aineista. Annos oli riittävän tuhti, ja keitollakin vatsa täyttyi.

Lounasseuralainen nautti lohisalaatin, ja annos sai kiitosta ainakin runsaudestaan, mukavasti kirpeyttä tuovasta salaatinkastikkeesta sekä monipuolisesta raaka-aineiden käytöstä.

Juttusarjassa esitellään Turun lounaspaikkoja.

Kirjoita uusi viesti



Viesti lähetetty!

Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22.
Virhe viestin lähetyksessä.
TS:n verkkokeskustelun säännöt

Turun Sanomien verkkokeskusteluun tulevat viestit tarkastetaan ennakolta. Siksi viestit julkaistaan viiveellä. Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22. Toimitus voi lyhentää ja muokata kirjoituksia.

Kirjoittaja on juridisessa vastuussa viestinsä sisällöstä. Rasistisia, herjaavia tai ihmisten yksityisyyttä loukkaavia viestejä ei julkaista. Muista hyvät tavat, älä huuda!/HUUDA tai kiroile.

Emme julkaise linkkejä tai mainoksia.

Kirjoita napakasti. Emme julkaise yli 1 800 merkin viestejä. Pysy keskusteluketjun aihepiirissä. Älä yritä muuttaa aihetta.

Toimitus voi harkintansa mukaan sulkea keskusteluketjun.

Lounasta?
Ihan kiva mutta pitkiä hiuksia en haluaisi omalle lautaselleni! Voisiko hiuset laittaa kiinni jotenkin . !!
Kirjoita vastaus viestiin



Viesti lähetetty!

Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22.
Virhe viestin lähetyksessä.
TS:n verkkokeskustelun säännöt

Turun Sanomien verkkokeskusteluun tulevat viestit tarkastetaan ennakolta. Siksi viestit julkaistaan viiveellä. Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22. Toimitus voi lyhentää ja muokata kirjoituksia.

Kirjoittaja on juridisessa vastuussa viestinsä sisällöstä. Rasistisia, herjaavia tai ihmisten yksityisyyttä loukkaavia viestejä ei julkaista. Muista hyvät tavat, älä huuda!/HUUDA tai kiroile.

Emme julkaise linkkejä tai mainoksia.

Kirjoita napakasti. Emme julkaise yli 1 800 merkin viestejä. Pysy keskusteluketjun aihepiirissä. Älä yritä muuttaa aihetta.

Toimitus voi harkintansa mukaan sulkea keskusteluketjun.

Tee ilmoitus sopimattomasta viestistä

Ilmoituksesi on siirtynyt käsittelyyn.
Virhe ilmoituksen lähetyksessä.