Maanantai 26.9.2016Kuisma

Varastoidusta ohrasta löytynyt bakteeri voi aiheuttaa ruokamyrkytyksiä

 TS arkisto/Marttiina Sairanen
TS arkisto/Marttiina Sairanen

Helsingin yliopiston väitöstutkimuksessa löydettiin kotimaisista kuivina varastoiduista ohranjyvistä bakteerien tuottama uusi myrkky.

Penilidiksi nimetty bakteeri kasvaa ja muodostaa myrkkyä jopa jääkaapin lämpötilassa. Lisäksi se kestää keittämistä, joten se voi aiheuttaa mahdollisen riskin elintarviketeollisuudelle.

Aiheesta 19. helmikuuta väittelevä Stiina Rasimus-Sahari sanoo, että penilidi ja muut nyt löydetyt myrkyt voivat selittää osan aiemmin sattuneista ruokamyrkytyksistä.

TS–STT

Aloita keskustelu tästä jutusta



Viesti lähetetty!

Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22.
Virhe viestin lähetyksessä.
TS:n verkkokeskustelun säännöt

Turun Sanomien verkkokeskusteluun tulevat viestit tarkastetaan ennakolta. Siksi viestit julkaistaan viiveellä. Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22. Toimitus voi lyhentää ja muokata kirjoituksia.

Kirjoittaja on juridisessa vastuussa viestinsä sisällöstä. Rasistisia, herjaavia tai ihmisten yksityisyyttä loukkaavia viestejä ei julkaista. Muista hyvät tavat, älä huuda!/HUUDA tai kiroile.

Emme julkaise linkkejä tai mainoksia.

Kirjoita napakasti. Emme julkaise yli 1 800 merkin viestejä. Pysy keskusteluketjun aihepiirissä. Älä yritä muuttaa aihetta.

Toimitus voi harkintansa mukaan sulkea keskusteluketjun.