Kotimaa

Sairaanhoitopiiri maksoi 19 000 euroa johtajan syntymäpäivistä

Kotimaa | Turun Sanomat 2.5.2014 14:47 |

Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin johtajan Olli-Pekka Lehtosen syntymäpäivät ovat herättäneet närää henkilökunnan keskuudessa.

Lehtoselle järjestettiin huhtikuussa Marina Palacessa 60-vuotisjuhlat, joihin sairaanhoitopiiri kutsui 129 juhlavierasta seuralaisineen.

Sairaanhoitopiirin hallituksen puheenjohtajan Piia Elo (sd) kumoaa villeimmät henkilökunnan keskuudessa liikkuneet huhut, joiden mukaan juhliin olisi käytetty jopa yli 200 000 euroa. Elon mukaan sairaanhoitopiirin osuus juhlista oli todellisuudessa alle kymmenesosa huhutusta eli noin 19 000 euroa.

Lehtosen mukaan hän keskusteli etukäteen Elon ja puolisonsa kanssa, onko hetki oikea suureellisten juhlien järjestämiseen. He kuitenkin katsoivat, ettei tilanne henkilökunnan kanssa esimerkiksi lomautusten suhteen ole liian jännittynyt.

- Totta kai 19 000 euroa on huomattava summa rahaa, mutta tällaista tilaisuutta ei ole järjestetty vuoden 2006 jälkeen, Lehtonen perustelee.

Tyks on ollut tiukalla säästökuurilla, ja osa henkilökunnasta lomautettiin viime vuoden lopulla.

Sairaanhoitopiirin kutsumien vieraiden joukossa oli muun muassa kuntien johtohenkilöitä, muiden sairaanhoitopiirien johtajia sekä Tyksin väkeä.

Lisäksi juhliin osallistui 65 Lehtosen ja hänen puolisonsa kutsumaa vierasta seuralaisineen, joiden kulut puoliso maksoi. Hänen osuutensa juhlista oli noin 11 000 euroa, johon kuului muun muassa yli 3 000 euroa vuokrakokin palveluksista ja 800 euroa kukka-asetelmista.

TS

TSTV - Uusimmat