Perjantai 25.5.2018Urpo

Turkulaisravintolan haineväkeiton alkuperä epäilyttää

Turkulainen ravintola tarjoaa kertomansa mukaan asiakkailleen haineväkeittoa, joka on valmistettu Kiinasta tuoduista hainevistä. Kuva: Compic
Turkulainen ravintola tarjoaa kertomansa mukaan asiakkailleen haineväkeittoa, joka on valmistettu Kiinasta tuoduista hainevistä. Kuva: Compic

Turkulainen ravintola tarjoaa kertomansa mukaan asiakkailleen haineväkeittoa, joka on valmistettu Kiinasta tuoduista hainevistä.

Kalan ja kalatuotteiden tuomista Suomeen valvovalla Uudenmaan ELY-keskuksella ei ole tietoa evien tuonnista. Kalastusmestari Jukka Linder ELY-keskuksesta sanoo, että hänen tietojensa mukaan Suomeen ei ole tuotu mitään haineviin liittyvää.

– Se, mistä maasta hainevät on tuotu ravintolaan, on meidänkin näkökulmastamme kiinnostava tieto. Meillä ei nimittäin tällä hetkellä juuri ole resursseja tehdä pistokokeita kontteihin.

Valvonta perustuu saalistodistuksiin ja koskee vain EU:n ulkopuolelta tuotavaa kalaa.

Linder sanoo, että evät on voitu tuoda myös EU:n sisäisenä kauppana. Jos evät on tuotu ensin johonkin muuhun EU-maahan, saalistodistus on tarkistettu kyseisessä maassa. Tällöin Suomen viranomaisilla ei välttämättä ole tietoa tuonnista.

Hainevien käyttö ruuanlaitossa ei ole Suomessa laitonta. Sitä pidetään kuitenkin epäeettisenä ja epäekologisena.

WWF:n asiantuntijat epäilevät, että Suomessa myytävä haineväkeitto olisi tehty jostain muusta kuin hainevistä.

Annos nimittäin maksaa suomalaisravintolassa noin kympin, kun maailmalla annoksen hinta voi olla jopa satoja euroja.

– On herännyt epäilys, että suomalaisravintoloissa ei olisi kysymyksessä oikea haineväkeitto, vaan uutteesta tehty keitto, suojeluasiantuntija Matti Ovaska WWF:stä sanoo.

Kuultuaan Turun Sanomien tiedoista Turun ympäristöterveydenhuollon johtaja Liisa Palmu päätti lähettää terveystarkastajan ravintolaan tutkimaan haineväkeiton valmistusaineiden pakkausmerkinnät.

LUE LISÄÄ PERJANTAIN TURUN SANOMISTA

Kirjoita uusi viesti



Viesti lähetetty!

Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22.
Virhe viestin lähetyksessä.
TS:n verkkokeskustelun säännöt

Turun Sanomien verkkokeskusteluun tulevat viestit tarkastetaan ennakolta. Siksi viestit julkaistaan viiveellä. Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22. Toimitus voi lyhentää ja muokata kirjoituksia.

Kirjoittaja on juridisessa vastuussa viestinsä sisällöstä. Rasistisia, herjaavia tai ihmisten yksityisyyttä loukkaavia viestejä ei julkaista. Muista hyvät tavat, älä huuda!/HUUDA tai kiroile.

Emme julkaise linkkejä tai mainoksia.

Kirjoita napakasti. Emme julkaise yli 1 800 merkin viestejä. Pysy keskusteluketjun aihepiirissä. Älä yritä muuttaa aihetta.

Toimitus voi harkintansa mukaan sulkea keskusteluketjun.

Missä kokin kommentti?
Olisi kiinnostava kuulla kokin kommentti sopasta - mistä ja miten tehty?

Toimittajalle - lukijaa kiinnostaisi tietää omia valintojaan varten ravintoloitsija ja miksi hän on tämän listoilleen valinnut
Kirjoita vastaus viestiin



Viesti lähetetty!

Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22.
Virhe viestin lähetyksessä.
TS:n verkkokeskustelun säännöt

Turun Sanomien verkkokeskusteluun tulevat viestit tarkastetaan ennakolta. Siksi viestit julkaistaan viiveellä. Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22. Toimitus voi lyhentää ja muokata kirjoituksia.

Kirjoittaja on juridisessa vastuussa viestinsä sisällöstä. Rasistisia, herjaavia tai ihmisten yksityisyyttä loukkaavia viestejä ei julkaista. Muista hyvät tavat, älä huuda!/HUUDA tai kiroile.

Emme julkaise linkkejä tai mainoksia.

Kirjoita napakasti. Emme julkaise yli 1 800 merkin viestejä. Pysy keskusteluketjun aihepiirissä. Älä yritä muuttaa aihetta.

Toimitus voi harkintansa mukaan sulkea keskusteluketjun.

Tee ilmoitus sopimattomasta viestistä

Ilmoituksesi on siirtynyt käsittelyyn.
Virhe ilmoituksen lähetyksessä.
Vast: Missä kokin kommentti?
Googlaa haineväkeitto Turku niin tulee vastaus...
Tee ilmoitus sopimattomasta viestistä

Ilmoituksesi on siirtynyt käsittelyyn.
Virhe ilmoituksen lähetyksessä.
Näin sitä pitää
Hainevät ja lintuja pakkosyöttämällä tuotettu hanhenmaksa pitäis olla pannassa kaikkialla. Suomessa on onneks tiettyjä ravintoloitsijoita, jotka on lopettaneet kyseisen maksan tarjoamisen. Se, että tieto kulkee ja epäkohtiin reagoidaan, antaa uskoa parempaan tulevaisuuteen. Eläinten tulevaisuuteen.
Kirjoita vastaus viestiin



Viesti lähetetty!

Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22.
Virhe viestin lähetyksessä.
TS:n verkkokeskustelun säännöt

Turun Sanomien verkkokeskusteluun tulevat viestit tarkastetaan ennakolta. Siksi viestit julkaistaan viiveellä. Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22. Toimitus voi lyhentää ja muokata kirjoituksia.

Kirjoittaja on juridisessa vastuussa viestinsä sisällöstä. Rasistisia, herjaavia tai ihmisten yksityisyyttä loukkaavia viestejä ei julkaista. Muista hyvät tavat, älä huuda!/HUUDA tai kiroile.

Emme julkaise linkkejä tai mainoksia.

Kirjoita napakasti. Emme julkaise yli 1 800 merkin viestejä. Pysy keskusteluketjun aihepiirissä. Älä yritä muuttaa aihetta.

Toimitus voi harkintansa mukaan sulkea keskusteluketjun.

Tee ilmoitus sopimattomasta viestistä

Ilmoituksesi on siirtynyt käsittelyyn.
Virhe ilmoituksen lähetyksessä.
Kestämätöntä
Miljoonia haita pyydetään maailmassa vuosittain pelkästään haineväkeittoon. Evän leikkauksen jälkeen hai heitetään takaisin mereen kuolemaan. Aika järkyttävää soppaa.
Kirjoita vastaus viestiin



Viesti lähetetty!

Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22.
Virhe viestin lähetyksessä.
TS:n verkkokeskustelun säännöt

Turun Sanomien verkkokeskusteluun tulevat viestit tarkastetaan ennakolta. Siksi viestit julkaistaan viiveellä. Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22. Toimitus voi lyhentää ja muokata kirjoituksia.

Kirjoittaja on juridisessa vastuussa viestinsä sisällöstä. Rasistisia, herjaavia tai ihmisten yksityisyyttä loukkaavia viestejä ei julkaista. Muista hyvät tavat, älä huuda!/HUUDA tai kiroile.

Emme julkaise linkkejä tai mainoksia.

Kirjoita napakasti. Emme julkaise yli 1 800 merkin viestejä. Pysy keskusteluketjun aihepiirissä. Älä yritä muuttaa aihetta.

Toimitus voi harkintansa mukaan sulkea keskusteluketjun.

Tee ilmoitus sopimattomasta viestistä

Ilmoituksesi on siirtynyt käsittelyyn.
Virhe ilmoituksen lähetyksessä.
Näin muutenkin raaka-ainekohun keskellä...
Olen ollut käsityksessä, ettei kyse olisi mistään ihan halvasta särpimestä. Pitäisin mahdollisena, että sopan ainekset ovat jotain aivan muuta, mutta mielenkiintoista olisi silti tietää mitä! Kiinalaiset ravintolat kun ovat useimmiten tasoltaan aika pikaruokapaikkoja...
Kirjoita vastaus viestiin



Viesti lähetetty!

Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22.
Virhe viestin lähetyksessä.
TS:n verkkokeskustelun säännöt

Turun Sanomien verkkokeskusteluun tulevat viestit tarkastetaan ennakolta. Siksi viestit julkaistaan viiveellä. Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22. Toimitus voi lyhentää ja muokata kirjoituksia.

Kirjoittaja on juridisessa vastuussa viestinsä sisällöstä. Rasistisia, herjaavia tai ihmisten yksityisyyttä loukkaavia viestejä ei julkaista. Muista hyvät tavat, älä huuda!/HUUDA tai kiroile.

Emme julkaise linkkejä tai mainoksia.

Kirjoita napakasti. Emme julkaise yli 1 800 merkin viestejä. Pysy keskusteluketjun aihepiirissä. Älä yritä muuttaa aihetta.

Toimitus voi harkintansa mukaan sulkea keskusteluketjun.

Tee ilmoitus sopimattomasta viestistä

Ilmoituksesi on siirtynyt käsittelyyn.
Virhe ilmoituksen lähetyksessä.
EI!
Miksi ihmeessä pitää edes tarjota tuollaista ruokaa mihinkään? Kai ihmiset tajuaa, että tuhansia haita tapetaan ton keiton talia? Ja ne heittää sen elävän hain takasin koripalloon ja se hukkuu? Missä kulkee raja?
Kirjoita vastaus viestiin



Viesti lähetetty!

Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22.
Virhe viestin lähetyksessä.
TS:n verkkokeskustelun säännöt

Turun Sanomien verkkokeskusteluun tulevat viestit tarkastetaan ennakolta. Siksi viestit julkaistaan viiveellä. Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22. Toimitus voi lyhentää ja muokata kirjoituksia.

Kirjoittaja on juridisessa vastuussa viestinsä sisällöstä. Rasistisia, herjaavia tai ihmisten yksityisyyttä loukkaavia viestejä ei julkaista. Muista hyvät tavat, älä huuda!/HUUDA tai kiroile.

Emme julkaise linkkejä tai mainoksia.

Kirjoita napakasti. Emme julkaise yli 1 800 merkin viestejä. Pysy keskusteluketjun aihepiirissä. Älä yritä muuttaa aihetta.

Toimitus voi harkintansa mukaan sulkea keskusteluketjun.

Tee ilmoitus sopimattomasta viestistä

Ilmoituksesi on siirtynyt käsittelyyn.
Virhe ilmoituksen lähetyksessä.