Kotimaa

Pelastusharjoitus Lohjalla siirtää liikenteen moottoritieltä kiertotielle

Kotimaa | Turun Sanomat 17.9.2012 09:09 |

Lakisääteinen pelastusharjoitus torstaina 20. syyskuuta klo 10–14 sulkee Turun moottoritien Nummen ja Karnaisten liittymien väliltä. Harjoituspaikkana on Karnaisten tunneli Muurlan ja Lohjan välisellä alueella.

Liikenne Saukkolan liittymän ja Nummen eritasoliittymän välillä ohjataan harjoituksen ajaksi vanhalle ykköstielle. Vastaava pelastusharjoitus järjestettiin myös viime viikolla.

Turusta päin Helsingin suuntaan ajava liikenne ohjataan harjoituksen ajaksi Nummen eritasoliittymästä (numero 21) kiertotielle. Turun suuntainen liikenne puolestaan ohjataan Saukkolan liittymästä (25) vanhalle valtatielle 1 eli tielle 110, mutta ei kuitenkaan kokonaisuudessaan.

Siksi Turun suuntaan ajavilta toivotaan erityistä valppautta oikean liittymän valinnassa. Helsingistä päin Lohjalle voidaan kuitenkin koko ajan ajaa normaalisti. Harjoitus sulkee Turun moottoritien Nummen ja Karnaisten (22) eritasoliittymien väliltä.

Lakisääteisessä harjoituksessa pelastus-, poliisi- ja liikenneviranomaiset harjoittelevat erilaisten tunneleissa mahdollisten onnettomuustilanteiden varalle pelastamista ja keskinäistä yhteistoimintaansa.

Harjoitustilanteet pyritään tekemään mahdollisimman toden tuntuisiksi, niin harjoiteltavat pelastusreitit kuin onnettomuustilanteet.

TS

1. maaliskuuta
28. helmikuuta

TSTV - Uusimmat