Kotimaa

Suomen passin ulkoasu muuttumassa

Kotimaa | Turun Sanomat 20.8.2012 10:51 |
Päivitetty 20.8.2012 13:30

Suomen passin ulkoasu muuttuu uuden passinvalmistussopimuksen astuessa voimaan tulevana keskiviikkona. Tällä ja ensi viikolla myönnetään rinnakkain uuden ja vanhan mallin passeja siten, että viimeistään 27. elokuuta alkaen kaikki myönnettävät passit ovat uutta mallia.

Kaikkien passityyppien tietosivujen ja viisumisivujen värit ja kuviointi muuttuvat, ja passikirjoihin lisätään muutamia uusia turvatekijöitä.

Lisäksi väliaikaisten passien kansien värejä muutetaan siten, että ne erottuvat selvemmin normaaleista passeista. Erottelu on yleistyvä kansainvälinen suuntaus. Asiakkaan odottaessa yksilöitävät väliaikaiset passit eivät ole turvallisuudeltaan samalla tasolla kuin normaalit passit, ja niitä myönnetään vain erityistapauksissa.

Tavallinen kansallinen passi ja Ahvenanmaan passi ovat jatkossakin viininpunaisia, mutta väliaikaisen kansallisen passin ja väliaikaisen Ahvenanmaan passin kannet muuttuvat vaaleanpunaisiksi.

Vastaavasti muukalaispassi säilyy harmaana, mutta väliaikaisesta muukalaispassista tulee keltainen.

Passin tietosivulle ja sirulle taltioitavat tiedot säilyvät uudistuksessa ennallaan. Passin biometrisiin tunnisteisiin ei tule muutoksia.

Uuden passin käyttöönotto ei vaikuta aiemmin myönnettyjen passien

voimassaoloon.

TS

TSTV - Uusimmat