Kotimaa

Nesrin Canin kiusaamistutkinta edelleen kesken

Kotimaa | Turun Sanomat 10.8.2012 18:51 |

Poliisi selvittelee edelleen Nesrin Canin AKT:n toimiston johtohenkilöistä tekemää rikosilmoitusta, kertoo rikoskomisario Ilkka Koskimäki. Can on Auto- ja kuljetusalan työntekijäliitto AKT:n puheenjohtajan sihteeri.

Can kertoi kesäkuussa MTV3:lle, ettei rikosilmoitus kohdistu AKT:n entiseen puheenjohtajaan Timo Rätyyn.

Sen sijaan viime vuonna Can oli kertonut AKT:n toimitsijoiden luottamusmiehelle Jukka Kauppiselle kokeneensa häirintää Rädyn taholta.

Kauppisen lisäksi Can oli tiedustellut Rädyn toiminnan sopivuutta myös AKT:n työsuojeluvaltuutetulta Pertti Sulasalmelta, jonka mukaansa Can oli yhteydessä myös työsuojeluviranomaisiin.

– Minulla on siitä päiväkirjamerkintä elokuulta 2011. Räty oli soitellut hänelle sairauslomalla kotiin ja vaatinut tekemään töitä. Mitään virallista asiaa siitä ei tehty eikä hän edellyttänyt toimia, Sulasalmi sanoo.

Sulasalmi kertoo, että Canin ja Rädyn väleissä tapahtui loppusyksyn aikana selvä muutos ja Can tuki Rätyä näkyvästi joulukuussa pidetyssä AKT:n liittokokouksessa.

Helmikuussa 2012 Can ja hänen äitinsä solmivat elinikäiset vuokrasopimukset AKT:n asuntoihin. Vuokrasopimukset AKT:n puolesta allekirjoitti Räty.

TS–STT

TSTV - Uusimmat