Kotimaa

Keskustan Saarikko: Kotitalousvähennyksestä tullut kokoomuksen vaalikikka

Kotimaa | Turun Sanomat 4.8.2012 15:23 |
Päivitetty 4.8.2012 19:14

Keskustan varapuheenjohtaja, kansanedustaja Annika Saarikko pitää kansanedustajan Petteri Orpon (kok) esitystä kotitalousvähennyksen korottamisesta kokoomuksen kunnallisvaalitemppuna. Pääministeri Jyrki Kataisen (kok) hallitus on leikannut kotitalousvähennyksen enimmäismäärää 3 000 eurosta 2 000 euroon ja karsinut vähennysosuuden aiemmasta 60 prosentista 45 prosenttiin.

– Onhan tämä aika erikoista jojo-politiikkaa ja haiskahtaa vaalibluffilta. Ensiksi kokoomuksen johtama hallitus heikentää tuntuvasti kotitalousvähennyksen ehtoja. Sitten seuraavassa vaiheessa ryhdytään muka vaatimaan korotusta, ihmettelee Saarikko.

Saarikko korostaa kotitalousvähennyksen merkitystä harmaan talouden torjumisessa.

– Kotitalousvähennys on opettanut suomalaiset vaatimaan kuittia ostamistaan palveluista. Kotitalousvähennyksen karsiminen olikin suoranainen karhunpalvelus rehellistä yrittäjyyttä kohtaan. Nykytilanne saattaa kannustaa remonttien ja muiden töiden teettämiseen pimeästi, lataa Saarikko.

Erityisen moitittavana Saarikko pitää kotitalousvähennyksen korvausprosentin karsimista.

– Korkeampi vähennysosuus mahdollisti myös pienempituloisille kotitalouspalveluiden käyttämisen. Nyt palveluihin on varaa vain varakkaimmilla, koska niin ison osuuden palvelusta joutuu maksamaan itse, Saarikko harmittelee.

TS

TSTV - Uusimmat