Kotimaa

Hervannan alastoman riehujan esitutkinta saatu päätökseen

Kotimaa | Turun Sanomat 17.7.2012 14:43 |
Päivitetty 17.7.2012 17:07

Esitutkinta on pääosin saatu päätökseen Tampereen Hervannassa kuvatun ”naispoliisi pamputtaa” -videon aiheuttaman tutkinnan osalta.

Alaston mies käyttäytyi sekavasti sivullisen henkilön kuvaamassa videossa, pysäytti ajoradalla seisten linja-auton ja rikkoi linja-auton ikkunan. Paikalle oli pyydetty kiireellisesti poliisiapua tilanteen rauhoittamiseksi.

Miestä on kuultu epäiltynä virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta ja vahingonteosta. Hänellä ei ole kertomansa mukaan mitään muistikuvia tapahtumista, eikä hänelle myöskään aiheutunut suurempia vammoja poliisin voimankäyttöön johtaneessa tilanteessa.

Mies on ollut videon nähtyään erittäin pahoillaan tapahtuneesta. Video on pyydetty poistettavaksi netistä miehen pyynnöstä hänen yksityiselämäänsä loukkaavana.

Miestä oli pyritty saamaan tuloksetta hoitoon jo aiempina päivinä.

Pirkanmaan poliisilaitoksen poliisipartion toimintaa ja voimankäyttöä tutkitaan valtakunnansyyttäjän pyynnöstä mahdollisena virkavelvollisuuden rikkomisena Varsinais-Suomen poliisilaitoksella. Videolla esiintyviä poliiseja on kuultu, ja asiantuntijalausunnot ovat valmistumassa. Ne siirtyvät lähipäivinä tutkinnanjohtajalle.

Tutkinnanjohtajana toimii valtakunnansyyttäjän määräämä syyttäjä, joka materiaalin valmistuttua ratkaisee mahdolliset jatkotoimet asiassa. Syyttäjä tutkinnanjohtajan arviota ja tiedotetta asiassa joudutaan mahdollisesti odottamaan kesälomien yli.

TS

TSTV - Uusimmat