Kotimaa

Kaikkonen: Espanjan pankkitukeen otettava aikalisä

Kotimaa | Turun Sanomat 17.7.2012 14:31 |

Eduskunnan suuren valiokunnan varapuheenjohtajan Antti Kaikkosen (kesk) mielestä Suomen pitäisi ottaa aikalisä, ennen kuin se päättää osallistumisestaan Espanjan pankkitukeen. Tukea on tarkoitus käsitellä eduskunnan täysistunnossa tulevana torstaina.

Kaikkosen mukaan vakuussopimuksesta piti päättää viimeistään maanantaina. Neuvottelujen venymisen takia varoaika jää hänen mielestään liian lyhyeksi, jolloin suuri osa kansanedustajista ei välttämättä ehdi perehtyä vakuussopimukseen.

Keskustalaisen mukaan on myös todennäköistä, ettei sopimusta saada välittömästi kuin englannin kielellä, vaikka osa kansanedustajista tarvitsisi sen suomeksi.

Oppositioedustaja ehdottaa, että eduskunta voisi ottaa kantaa asiaan ylimääräisessä istunnossa lähiviikkoina, kun asiaan on ensin ehditty paneutua huolellisesti. Kaikkonen uskoo, ettei Suomen jääminen pois alkuvaiheessa kaataisi koko tukipakettia.

– Hätäilyllä tuskin tulee kovin hääviä lopputulosta. Jos muut EU-maat haluavat tukea Espanjan pankkeja, ne voivat sen tehdä.

TS–STT

TSTV - Uusimmat