Kotimaa

Kirjoittaja pitää kiinni Enkeli-Elisan tarinasta

Kotimaa | Turun Sanomat 9.7.2012 18:41 |

Koulukiusatusta Enkeli-Elisasta kirjan kirjoittanut Minttu Vettenterä pitää tarinasta tiukasti kiinni. Vettenterän mukaan itsemurhan tehnyt Elisa on ollut todellinen henkilö. – Taustalla on oikeat tapahtumat ja oikeat ihmiset. On 15-vuotias tyttö, joka on tappanut itsensä ilmeisimminkin koulukiusaamisen vuoksi, hän sanoo.

Tarina on herättänyt valtavasti keskustelua netissä sen jälkeen kun Helsingin Sanomien Kuukausiliite kyseenalaisti jutussaan Elisan olemassaolon.

Vettenterä sanoo STT:lle painottaneensa koko ajan sitä, että Jonakin päivänä kaduttaa -kirja on osin fiktiivinen. Hänen mukaansa kirjassa esitetyt asiat ovat tapahtuneet, mutta hän on kuvaillut niitä taiteilijan vapaudella.

– Koska en ole itse niitä asioita elänyt, en halunnut lähteä tekemään dokumenttia. Ne ovat sekoitus siitä, mitä minulle on kerrottu ja miten olen muovannut ne tarinaksi.

Vettenterä myöntää, että esimerkiksi tiedot Elisan kuolinpäivästä ja syntymäajasta ovat palturia. Hänen mukaansa tarkoituksena on ollut suojella projektissa mukana olleita ihmisiä, kuten Elisan vanhempia.

Vettenterä ei halua selventää edes sitä, mistä päin Suomea Elisa oli kotoisin.

– Tämä paikkakunta on vähän erikoinen juttu. Se on lähtenyt elämään ilman että olen asiaan millään tavalla vaikuttanut. Ihmiset ovat ilmeisesti päättäneet, että Elisa on Vantaalta, koska minä olen alun alkaen Vantaalta.

Netissä Vettenterältä on vaadittu todisteita Elisasta. Kirjoittaja sanoo pohtivansa todisteiden esittämistä lomansa jälkeen.

– Minulla on kuolinilmoitus, kuvaa hautakivestä ja lehtijuttuja, jossa on maininta tästä tapauksesta. Siinä olisi myös kuolinpäivä.

TS–STT

TSTV - Uusimmat