Kotimaa

Upseerien jatko-opintojärjestelmä uudistuu

Kotimaa | Turun Sanomat 3.7.2012 15:49 |

Upseerien jatko-opintojärjestelmä uudistuu Maanpuolustuskorkeakoulussa. Kadettikoulusta valmistuneet voivat tulevaisuudessa hakea jatko-opintoihin kaksivuotiselle yleisesikuntaupseerikurssille erillisten pääsykokeiden kautta. Kurssin läpäisseet voivat edetä aikanaan kenraalin uralle.

Nykyään yksivuotiselle jatkokurssille valitaan parhaiten soveltuvat ja halukkaat opiskelijat yksivuotisen esiupseerikurssin käyneistä opiskelijoista.

– Esiupseerikurssista tulee noin puolivuotinen täydennyskoulutus, jonka suunnitellaan painottuvan poikkeusolojen valmiuksiin, kertoo Maanpuolustuskorkeakoulun jatkotutkinto-osaston johtaja, eversti Hannu Liimatta.

Jatkokoulutusjärjestelmässä palataan tavallaan vanhaan, sillä yleisesikuntaupseerikurssi toimi erillisenä vielä pari vuosikymmentä sitten.

Tällä hetkellä voimassa olevassa jatkokoulutusjärjestelmässä on Liimatan mukaan hyviä ja huonoja puolia.

– Järjestelmä on tavallaan aika raskas varsinkin opiskelijoille, koska he ovat vuoden ajan suurennuslasin alla. Oikein modernisoituna uusi pääsykoe on erittäin käyttökelpoinen.

Uuden kurssijärjestelmän periaatteet on nyt hyväksytty, mutta lopulliset päätökset ovat vielä lausuntokierroksella. Ajatuksena on, että pääsykoe koostuu hakupapereista, kirjallisuuskokeesta ja soveltuvuuden testauksesta.

Ensimmäiset pääsykokeet järjestetään kahden vuoden kuluttua.

TS–STT

TSTV - Uusimmat