Kotimaa

Wallinin putki ministerinä päättyy torstaina

Kotimaa | Turun Sanomat 29.6.2012 14:06 |

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö on myöntänyt puolustusministeri Stefan Wallinille eron valtioneuvoston jäsenyydestä. Turkulainen Wallin toimii ministerinä ensi viikon torstaihin saakka, mutta jää kuitenkin lomalle jo tänään. Näin Suomen hallituksessa jatkaa vain yksi turkulaisministeri, vihreiden Ville Niinistö. Presidentti teki päätöksen, kun valtioneuvosto kokoontui Kultarantaan presidentin esittelyyn perjantaina puoliltapäivin.

Wallin tekee tilaa RKP:n uudelle puheenjohtajalle Carl Haglundille. Wallin oli Suomen hallituksen jäsen vuoden 2007 alusta. Hän toimi ympäristöministerinä ja kulttuuriministerinä ja oli vuodesta 2006 lähtien myös Rkp:n puheenjohtaja.

Pääkaupunkiseudulta kotoisin oleva Haglund palaa Suomeen Euroopan parlamentista, jonne hänen tilalleen nousee toimittaja Nils Torvalds.

Myös Wallinilla on toimittajatausta. Hän työskenteli Åbo Underrättelserissä useita vuosia. Wallin jatkaa kansanedustajana ja Turun kaupunginvaltuustossa.

Wallinia on viime kuukausina hiillostettu puolustusvoimauudistuksesta ja asuntokaupoista. Rkp:n johdosta ja siten myös ministerin tehtävistä hän on kertonut luopuneensa, koska katsoi, että kuusi vuotta riittää yhdelle miehelle.

TS

TSTV - Uusimmat