Kotimaa

Turun hiipparista jo useita rikosilmoituksia

Lähialue | Turun Sanomat 29.6.2012 04:57 |

Kohu Turun keskustassa kuljeskelevan asuntohiipparin ympärillä laajenee. Poliisi vahvisti Turun Sanomille torstaina, että ainakin neljään asuntoon on tunkeuduttu toisessakin Yliopistonkadulla sijaitsevassa taloyhtiössä sekä Kristiinankadulla. Yliopistonkadulta rikosilmoituksia on tehty kolme ja Kristiinankadulta yksi.

Kaikissa tapauksissa asuntoon on tunkeutunut mieshenkilö yöaikaan. Ensimmäinen tapaus on maaliskuulta, kaksi toukokuulta ja viimeisin kesäkuun alkupuolelta. Yhdessäkään tapauksista tunkeutuja ei ole käyttänyt väkivaltaa.

– Paha lähteä arvioimaan, onko kyseessä yksi ja sama hiippailija, mutta ei sitä mahdollisuutta voi poiskaan sulkea. Tällainen liikkuja olisi hyvä saada kiinni. Mahdollisista havainnoista pitäisi ilmoittaa heti poliisille, niin hiipparin kiinnijäämisprosentti olisi korkeampi, tutkinnanjohtaja Veli-Matti Soikkeli toteaa.

Yliopistonkadun taloyhtiön asunnoissa käynyt tunkeutuja on asukkaiden mielestä päässyt sisään asuntoihin avainta käyttäen.

– Ovista ei ole löytynyt murtojälkiä. Meidän kotiimme päästäkseen miehen on täytynyt tulla kolmen lukon ohitse. Ihmettelen, miten hän on selvinnyt siitä ilman avainta, hiipparin uhriksi joutunut perheenäiti kertoo.

LUE LISÄÄ PERJANTAIN TURUN SANOMISTA

TSTV - Uusimmat