Kotimaa

Turun Telakkarannan urakoitsijalle sakkoja

Lähialue | Turun Sanomat 19.6.2012 16:28 |

Turun Telakkarannan urakoitsija on saanut sakkoja räjäytystyömaan onnettomuudesta, jossa työmaalta sinkoili kiviä useiden kymmenien metrien päähän. Poliisista ei suostuta kommentoimaan sakkojen suuruutta, mutta komisario Bengt Lagerroosin mukaan urakoitsijalle on esitetty rangaistusvaatimus on huomattava.

– Urakoitsija voi halutessaan valittaa asiasta kolmenkymmenen päivän sisällä, Lagerroos toteaa.

Poliisi ryhtyi tutkimaan räjäytystyömaalta sinkoilleita kiviä oman tarkastuskäyntinsä jälkeen. Tutkintanimikkeenä oli räjähdesäännösten rikkominen. Aurajoen rannan lähellä olevalta työmaalta sinkoili kiviä aina joen toiselle puolelle saakka ja Suomen Joutsenen viereen. Työmaan vieressä sijaitsevan konepajayrityksen katto ja seinät kolhiutuivat jopa kymmensenttisten kivien voimasta.

Kukaan ei kuitenkaan loukkaantunut kivisateessa.

Lagerroosin mukaan urakoitsija oli syyllistynyt huolimattomuuteen.

– Sitähän se selkeästi oli, kun kivet lähtivät suojauksen alta.

Muita laiminlyöntejä tutkinnassa ei tullut ilmi. Lagerroosin mukaan kukaan lähitalojen asukkaista ei ole tehnyt poliisille ainakaan toistaiseksi rikosilmoitusta.

Unioninkadun liikennetunnelin louhintatyöt aloitettiin uudelleen viime viikon torstaina. Kaupungin kiinteistöliikelaitos keskeytti louhintatyöt toukokuun lopulla heti samana päivänä, kun tieto kivien sinkoilusta kantautui kaupungille. Kaupunki odotti ensin sekä urakoitsijan että omien selvitystensä valmistumista, ennen kuin antoi luvan töiden jatkamiselle. Myös kaupungin saamien selvitysten mukaan kivien sinkoutuminen on johtunut louhintakentän peittämisen puutteista.

Lisäksi asiaan saattoi vaikuttaa louhittavan kallion rakoisuus.

TS

1. maaliskuuta
28. helmikuuta

TSTV - Uusimmat