Kotimaa

Poliisi epäilee isän ampuneen lapsensa Pomarkussa

Kotimaa | Turun Sanomat 19.6.2012 08:18 |
Päivitetty 19.6.2012 17:26

Pomarkun perhetragedian tiedotustilaisuudessa Porin pääpoliisiasemalla oli tiistaina vaitelias rivi kokeneita poliiseja. Ammuttuna löytyi kolme lasta ja perheen isä. Vaikka lähipiiriä on puhutettu, viitteitä rikollisesta taustasta, perheväkivallasta tai avio-ongelmista ei ole paljastunut.

Motiivista ei ole mitään tietoa eikä viitteitä alkoholin käytöstä. Jäähyväisviestiä ei ollut löytynyt.

Vahva lähtöoletus kuitenkin on, että 38-vuotias perheenisä ampui kolme tytärtään maanantaina, vaikka muutkin mahdollisuudet tutkinnassa otetaan huomioon.

– Voisi luonnehtia niin, että kyseessä oli tavallinen nuori lapsiperhe, rikosylikomisario Heikki Särkiniemi sanoi.

Verityö on ilmeisesti tapahtunut joitakin tunteja ennen kuin 33-vuotias äiti saapui muutaman kuukauden ikäisen kuopuksen kanssa maanantai-iltana puoli yhdeksän jälkeen kotiinsa Pomarkun Tuunajärvelle. Äiti oli ollut vauvan kanssa viikonvaihteessa perhejuhlissa.

Perheenäiti löysi miehensä sekä 5-vuotiaat kaksostytöt ja 3-vuotiaan tytön kuolleina tilan ulkorakennuksesta, joka oli tilan kalustovarastona.

Heidät oli ammuttu .22-kaliiperin luvallisella pienoispistoolilla, jota oli säilytetty perheen asekaapissa. Perheen isällä ei ollut lupaa kyseiseen aseeseen, mutta hänellä oli luvat useisiin metsästysaseisiin.

Perheen viljelystila on Pomarkun keskustasta hieman syrjässä. Se on siististi hoidettu kookas maatila. Perheen äidillä on työpaikka tilan ulkopuolella.

Pihapiirissä asuvat myös miehen vanhemmat, jotka poliisin mukaan olivat nähneet poikansa perheen maanantain aikana.

Sosiaalipäivystys järjesti ammutun perheen lähipiirille välittömästi maanantai-iltana kriisiapua. Satakunnan poliisi jatkaa henkirikosten tutkimista kotietsinnällä, paikkatutkinnalla sekä puhutteluin ja kuulusteluin.

TS–STT

27. helmikuuta

TSTV - Uusimmat