Kotimaa

Pyöräilijälle voi pian rapsahtaa ylinopeussakko

Lähialue | Turun Sanomat 4.5.2012 18:35 |

Mopoilijoiden ja vauhdikkaimpien pyöräilijöiden nopeuksia yritetään suitsia kahdenkympin nopeusrajoituksella kevyen liikenteen väylällä Turku–Aura-seututien varressa. Rajoitukset tulevat Ilmaristen ja Mäkkylän taajamien kohdalle. Poliisi ihmettelee uutta tilannetta, eikä lupaa väylälle ainakaan tehovalvontaa. Erityisen outo tilanne on pyöräilijöiden osalta, pyörissähän ei tarvitse olla nopeusmittareita.

Liikenneministeriö liikenneneuvos Kimmo Kiiski sanoo periaatteessa pitävänsä taajamien vaarapaikoissa parempana ratkaisuna yleisen nopeusrajoituksen pudottamista vaikka kolmeenkymppiin saakka.

– Mopo-onnettomuuksien yritetään tälläkin tavalla estää ja liikenneturvallisuutta parantaa. Kaikkia keinoja pitää kokeilla, sanoo liikenneturvallisuusinsinööri Jaakko Klang Varsinais-Suomen ELY-keskuksesta, joka on tehnyt päätöksen uudesta rajoituksesta..

Rajoituksen taustalla on kuntalaisaloite, jonka Hannes Heikkilä (ps) teki elokuussa 2010. Heikkilä perusteli esitystään sillä, että kevyen liikenteen väylä on jouduttu rakentamaan taajamissa varsin ahtaasti maantien ja kiinteistöjen väliin.

Vaaranpaikkoja ovat Heikkilän mukaan erityisesti asuntokatujen liittymät sekä suorat taloliittymät, joiden tonttirajalla on korkeita pensasaitoja. Vaarassa ovat Heikkilän mukaan myös väylällä kävelevät lapset ja vanhukset. Mopojen lisäksi Heikkilä muistuttaa kilpapyöräilijöiden ajavan väylällä lujaa.

Rajoitus ei koske peltoaukeita, joilla on hyvä näkyvyys. Rajoitettujen väyläosuuksien pituus on yhteensä runsaat kolme kilometriä.

TS

LUE LISÄÄ LAUANTAIN TURUN SANOMISTA

TSTV - Uusimmat