Kotimaa

Turun kauppahallin remontti nostaa vuokria

Lähialue | Turun Sanomat 28.4.2012 06:58 |

Turun kauppahallissa käynnistyvä uudistustyö saattaa nostaa halliyrittäjiltä perittäviä vuokria jopa 54 prosenttia. Turun tilajohtaja Mikko Lehtinen ja tilacontroller Johanna Aarnio ovat tehneet arvion Catella Property Oy:n tuoreen vuokra-arviolausunnon perusteella.

Kaksikko myöntää, että uusi vuokrataso saattaa ajaa Kauppahallin yrittäjät vaikeuksiin. Noin 1,5 miljoonan euroa maksavan saneerauksen kannattavuus menee kuitenkin pakkaselle, ellei nykyvuokria nosteta vähintään 43 prosenttia.

Kauppahalliyhdistyksen puheenjohtaja Jari Heinonen paljoksuu korotusprosentteja. Hän olisi valmis hyväksymään 30 prosentin nostot remontin seurauksena.

Kauppahallin hankesuunnitelma tuodaan maanantaina Turun kaupunginhallituksen käsittelyyn. Remontti aiotaan toteuttaa niin, että hallia ei suljeta kokonaan missään vaiheessa. Valmista tulisi joulukuussa 2013.

Hallin on määrä jatkossa profiloitua ruoka- ja lounaspaikkojen keskittymäksi, josta saisi luomu- ja lähiruokaa. Linnankadun puoleisesta päädystä tehtäisiin kokonainen ravintolamaailma.

TS

LISÄÄ AIHEESTA LAUANTAIN TURUN SANOMISSA

TSTV - Uusimmat