Kotimaa

Oikeuskanslerinvirasto selvittää Wallinin talokauppoja

Kotimaa | Turun Sanomat 4.4.2012 16:21 |

Oikeuskanslerille on tehty ilmoitus puolustusministeri Stefan Wallinin (r) sekä hänen puolisonsa ja Åbo Akademin säätiön välisistä asuntokaupoista. Ilmoituksen on tehnyt Varsinais-Suomen poliisi.

– Kantelu tuli meille niin, että MTV3:n toimittaja lähetti Varsinais-Suomen poliisilaitokselle kyselyn tästä asiasta, ja poliisi lähetti sen meille tiedoksi. Me kirjasimme sen täällä kanteluksi, oikeuskanslerinvirastosta kerrotaan Turun Sanomille.

Asian käsittely jatkuu oikeuskanslerinvirastossa torstaina, jolloin asia annetaan esittelijän käsiteltäväksi.

Ilta-Sanomat kertoi tänään, että Wallin teki vuonna 2009 tuottoisat asuntokaupat Åbo Akademin säätiön kanssa. Wallin toimi tuolloin kulttuuriministerinä.

Wallinin tuottoisa asuntokauppa paisui keskiviikkona kohuksi. Sopassa on kyse Wallinin tekemistä kaupoista sellaisen säätiön kanssa, jonka valtuuskuntaan hän kuuluu. Ilta-Sanomien mukaan Wallin vaimoineen osti säätiöltä asunnon ja myi sen myöhemmin voitokkaasti takaisin samalle säätiölle.

Wallin maksoi vuonna 2001 asunnosta Åbo Akademin säätiölle reilut 225 000 euroa. Vuonna 2009 säätiö osti Turun keskustassa sijaitsevan asunnon takaisin. Hinta oli tuolloin vajaat 400 000 euroa.

Wallin kertoi Ilta-Sanomille, että kyse oli ihan normaalista asuntokaupasta. Åbo Akademin säätiön kiinteistöjohtaja puolestaan kertoi lehdelle, että säätiön strategiaan kuului ostaa kaikki myyntiin tulevat osakkeet kyseisestä osoitteesta. Hän ei osannut sanoa, miksi asunto myytiin Wallinille.

Tilastokeskuksen mukaan isojen kerrostaloasuntojen hinnat alueella nousivat Wallinin omistusaikana keskimäärin 37 prosenttia, kertoo IS. Wallinin asunto kallistui 75 prosenttia. Lehden mukaan Wallinien aikana asuntoon tehtiin pintaremonttia ja yhtiöön hissikorjaus.

TS

TSTV - Uusimmat