Kotimaa

Perussuomalaiset hipovat jo kärkeä Varsinais-Suomessakin

Kotimaa | Turun Sanomat 27.3.2011 05:00 |

Perussuomalaiset kamppailevat tasapäisesti kokoomuksen kanssa kärkipaikasta myös Varsinais-Suomen vaalipiirissä. Turun Sanomien ja Salon Seudun Sanomien MC-Info Oy:ltä tilaama gallup kertoo, että kokoomuksen kannatus on 21,9 prosenttia ja Perussuomalaisten 21,7 prosenttia.

Jos gallup muuttuu vaalitulokseksi, kumpikin saa neljä kansanedustajaa. Perussuomalaisilla ei ole nykyisessä eduskunnassa ainuttakaan varsinaissuomalaista edustajaa, kokoomuksella on viisi.

3,5 prosenttiyksikön virhemarginaali tarkoittaa sitä, että kokoomuksen kannatus liikkuu välillä 18,4–25,4 prosenttia ja Perussuomalaisten välillä 18,2–25,2 prosenttia.

Tiedossa on joka tapauksessa huikeita muutoksia, sillä vuonna 2007 kokoomusta kannatti vaalipiirissä 27,4 ja Perussuomalaisia 2,5 prosenttia äänestäjistä.

Perussuomalaisten nousu on viemässä kokoomuksen lisäksi yhden edustajapaikan Sdp:ltä, vihreiltä sekä keskustan ja Rkp:n vaaliliitosta. Jos Rkp:n äänestäjät vanhan tavan mukaan keskittävät tukensa ykkösehdokkaalle eli puoluejohtaja Stefan Wallinille, menettäjä on keskusta.

Vasemmistoliitto näyttää pitävän kaksi kansanedustajaa. Kristillisdemokraatit jäisivät nollakerhoon jo toisen kerran peräkkäin.

Gallup selvitti myös vastaajien äänestysvarmuutta. Varmimpia äänestäjiä ovat selvityksen mukaan Vasemmistoliiton ja Rkp:n kannattajat.

Eniten uurnille menoa empivät keskustan ja Perussuomalaisten tukijat.

LUE LISÄÄ SUNNUNTAIN TURUN SANOMISTA

TSTV - Uusimmat