Kotimaa

Turun valtuutettu Maarit Rostedt loikkasi Vapauspuolueeseen

Kotimaa | Turun Sanomat 29.11.2010 10:01 |
Päivitetty 29.11.2010 17:05

Turun valtuuston maanantainen budjettikokous sai poliittista dramatiikkaa, kun kokoomuksen Maarit Rostedt loikkasi uuden Vapauspuolueen riveihin. Vapauspuolueella on nyt Turussa kaksi valtuutettua, sillä Suomen kansan sinivalkoisia ennen edustanut Olavi Mäenpää on jo ehtinyt liittyä puolueeseen.

Rostedt on Diili- ja Tanssii tähtien kanssa -ohjelmista tutun Jethro Rostedtin äiti.

Rostedt halusi kannattaa Mäenpään esitystä, jossa nuoriso-, liikunta- ja kulttuurilautakuntien yhteiseltä EViVa-hankkeelta olisi poistettu budjettirahoitus. Rostedt kertoi, että kokoomuksen ryhmäjohtaja Maija Perho ei hyväksynyt ajatusta, mikä sai hänet tekemään lopullisen päätöksensä.

Mäenpää on puolueineen ollut mukana Turun valtuustoryhmien välisessä ns. hallitussopimuksessa. Hänen esityksensä merkitsi poikkeamista yhteisestä rintamasta, sillä EViVa-rahat ovat osa ryhmien puheenjohtajien viikko sitten solmimaa budjettisopimusta.

Vielä enemmän budjettisopimuksesta erkani Perussuomalaiset, jonka ääntä käytti varavaltuutettu Manu J. Vuorio. Hän teki tukun muutosesityksiä, joita ei kuitenkaan kannatettu.

Suurinta valtuustoryhmää kokoomusta johtava Perho sanoi kokoustauolla, että kahden pikkuryhmän toiminta on ”siinä rajamailla” sen suhteen, voivatko ne jatkaa mukana Turun hallitussopimuksessa. Asiaa pohditaan ryhmäjohtajien kokouksessa kahden viikon päästä.

Vasemmistoliitto irtosi sopimuksesta jo vuosi sitten. Se teki maanantaina joukon muutosehdotuksia, jotka hävisivät iltapäivän äänestyksissä.

Turun 1,5 miljardin euron budjetti kasvoi valtuuston käsittelyssä vaivaiset 500 000 euroa eli 0,03 prosenttia. EViVA-projektin lisäksi lisärahaa annettiin peruspalvelulautakunnalle koti- ja omaishoidon tukea varten.

TSTV - Uusimmat