Kotimaa

Raision verotoimisto
siirretään Turkuun

Kotimaa | Turun Sanomat 10.10.2006 02:34 |
MATTI ARVAJA

Raision verotoimiston toiminta on loppumassa vuosikymmenen lopulla. Toimiston lakkauttaminen on osa Varsinais-Suomen ja Satakunnan maakuntaverotoimistojen perustamista. Maakuntaverotoimistot kokoavat maakunnan verotoimistot yhteen ja osa toiminnoista keskitetään Varsinais-Suomen tapauksessa Turkuun.

Verohallinnon tavoitteena on vähentää nykyistä henkilökuntamääräänsä runsaasta 6 000:sta 5 000 virkailijaan vuoteen 2012 mennessä. Varsinais-Suomen toimistoissa työskentelee 302 virkailijaa, joista 65 on jäämässä eläkkeelle vuoteen 2013 mennessä.

Varsinais-Suomessa toimivat tällä hetkellä Turun, Loimaan, Raision, Salon, Turunmaan ja Uudenkaupungin verotoimistot. Lakkautettavassa Raision toimistossa työskentelee 45 henkeä. He siirtyvät aikanaan Turun verotoimistoon.

Turun verotoimiston verojohtajan Eeva-Liisa Perksalon mukaan Raision verotoimiston lakkautusaikataulu riippuu siitä, milloin Turkuun suunniteltu verotalo valmistuu. Verotaloa suunnitellaan Martinkadun, Itäisen Rantakadun ja Myllytunnelin rajaamaan kortteliin.

Varsinais-Suomen verotoimistouudistusta on valmistellut Perksalon vetämä työryhmä, joka on saanut valmiiksi työnsä väliraportin.

TSTV - Uusimmat