Perjantai 20.4.2018Lauha, Nella

Rinne lupaa videotentissä keventää pieni- ja keskituloisten verotusta

Antti Rinne kertoo videohaastattelussa, minne vetää tulorajan eli keiden verotusta sopisi hänestä kiristää. All Over Press/Jarno Kuusinen
Antti Rinne kertoo videohaastattelussa, minne vetää tulorajan eli keiden verotusta sopisi hänestä kiristää. All Over Press/Jarno Kuusinen

Sdp:n puheenjohtaja Antti Rinne sanoo Lännen Median haastattelussa, että ensi vaalikaudella verotuksen kiristämisen voi aloittaa suomalaisista, joiden vuositulot ovat 40 000–50 000 euroa.

Julkisuudessa Rinne on esitellyt linjausta, jonka mukaan yli 70 000 euroa ansaitsevien ansiotuloveroa voidaan korottaa maltillisesti.

– Mun mielestä raja kulkee 40 000–50 000 vuositulon välissä. Tarkkaa rajaa on vaikea määritellä ilman, että on laskelmat pohjalla, Rinne vastaa kysymykseen siitä, keiden tuloja voitaisiin ensi vaalikaudella verottaa nykyistä enemmän.

Sdp on linjannut, että pieni- ja keskituloisten verotusta pitää keventää, jotta kulutus lisääntyy.

Katso, mitä Rinne tekisi tupakan ja alkoholin verotukselle.

LM–KIRSI HÖLTTÄ

Juttuun on julkaistu korvaava versio 12.4 kello 11.24: Rinne lupaa keventää, ei kiristää – haastattelussa kävi kömmähdys

Sdp:n puheenjohtaja Antti Rinne sanoo, että Sdp:n tavoitteena on tulevalla vaalikaudella keventää pieni- ja keskituloisten verotusta, ei kiristää.

Lännen Median videohaastattelussa Rinne sanoo, että 40 000–50 000 euroa vuodessa ansaitsevien verotusta voitaisiin kiristää. Kyseessä oli kuitenkin kömmähdys. Rinne kertoo blogissaan sunnuntaina, että puolueen linja on päinvastainen.

– Sdp:n mukaan verotusta voitaisiin keventää niiden ihmisten osalta, joiden vuosiansiot ovat alle 40 000–50 000 euroa vuodessa, Rinne kirjoittaa.

Sdp on valmis maltillisesti korottamaan yli 70 000 euroa vuodessa ansaitsevien verotusta.

– Alle 70 000 euron ansiotuloilla verotus ei kiristyisi. Lännen Median sunnuntaina julkaisemassa videohaastattelussa on siis kyse väärinymmärryksestäni, Rinne kertoo.

Video: Antti Rinne tentissä

Lue myös