Jalkapallo

Juventus-valmentajalle lähes vuoden panna vilpin salaamisesta

Jalkapallo | Turun Sanomat 10.8.2012 17:23 |

Italian jalkapalloliiton tuomioistuin mätkäisi Juventuksen mestarivalmentaja Antonio Contelle kovan sanktion osallisuudesta maassa vellovaan vilppiskandaaliin.

Liitto rankaisi Contea 10 kuukauden toimitsijakiellolla, koska hän ei ollut raportoinut kahden Sienan ottelun vilppiyrityksistä viime vuoden toukokuussa. Conte valmensi toiseksi korkeimmalla tasolla pelannutta Sienaa ennen Juventus-pestiään. Torinolaisseura ilmoitti Conten valittavan päätöksestä.

Myös Conten apuvalmentajana Sienassa ja Juventuksessa toiminut Angelo Alessio sai kahdeksan kuukauden toimitsijakiellon.

Sen sijaan Juventuksen pelaajistoon kuuluvat Leonardo Bonucci ja Simone Pepe sekä entinen Bologna-hyökkääjä Marco Di Vaio vapautettiin syytteistä. Pääsarjassa pelaava Bologna säästyi sekin rangaistuksilta.

Tuomioistuin päätti myös pudottaa kakkostasolla pelaavat Leccen ja Grosseton sarjaporrasta alemmaksi kuuden ja puolen pisteen pisterangaistuksen kera. Molempien seurojen puheenjohtajille langetettiin viiden vuoden toimitsijakiellot.

TS–STT

TSTV - Urheilu