Urheilu

Baker löylytti Niemistä Wimbledonissa

Urheilu | Turun Sanomat 28.6.2012 15:11 |

Amerikkalainen Brian Baker nujersi Jarkko Niemisen kolmessa erässä Wimbledonin tennisturnauksen toisella kierroksella. Baker löi Niemisen 6–0, 6–2, 6–4.

Niemisen peli ei Bakeria vastaan kulkenut samaan malliin kuin avauskierroksen ottelussa espanjalaista Feliciano Lopezia vastaan. Suomalaispelaaja teki enemmän helppoja virheitä kuin Baker eikä saanut syöttövuoroillaan ratkaisevia pisteitä aikaiseksi.

Nieminen on maailmanlistalla sijalla 44. Huipulle loukkaantumisten jälkeen pyrkivän Bakerin listasijoitus on 126:s. Amerikkalainen selviytyi Wimbledonin pääsarjaan karsintojen kautta.

27-vuotias Baker oli erittäin lupaava juniorina, mutta loukkaantumiset pakottivat hänet sivuun huipputasolta 2000-luvun puolivälissä. Hän on pelannut täyden kauden viimeksi vuonna 2005. Baker on kärsinyt muun muassa lonkkavammoista, joiden takia hänet on leikattu useaan kertaan. Viime kesänä hän päätti vielä yrittää raivata tiensä lajin huipulle.

Nieminen on mukana Wimbledonin nelinpelissä hollantilaisparinsa Robin Haasen kanssa. He kohtaavat ensimmäisellä kierroksella amerikkalaiset Bob ja Mike Bryanin.

TS–STT

TSTV - Urheilu