Ruoka

Paljon iloa puolivalmisteista

Ruoka | Turun Sanomat 2.8.2012 08:57 |

Onko puolivalmisteista, pussiruuasta ja tölkkimuonasta mihinkään? On ja ei.

Pussiruuat käyvät avuksi esimerkiksi mökillä, retkellä tai paikassa, jossa ei ole aikaa tai mahdollisuuksia kokata kunnolla. Kesälomalla voi myös olla muutakin tekemistä kuin valmistaa veneen tai mökin keittiössä esimerkiksi kolme tuntia haudutettavaa ruokaa. Ajan voi harrastaa esimerkiksi riippukeinussa makaamista tai onkimista.

Pussiruokahyllyllä pitää muistaa kriittisyys. Kaikki ei todellakaan ole sitä, miltä se näyttää. Kesäinen mökkipäivä tai kalaretki olisi mennyt piloille, jos olisi lähtenyt reissuun esimerkiksi pelkkä pussipalapaisti eväänä. Paketin kuvassa on pata täynnä muhevaa lihaa. Pussista paljastuu kuitenkin harmaata ainetta, jossa ui muutaman lihakimpale ja umpipehmeä porkkana.

Kokeiltavana olivat pussimuusi, tölkillinen lihapullia, herkkusienimakaronia, suklaatorttuainekset, tölkillinen spagettia jauhelihakastikkeessa, pizzapohja-ainekset sekä pussillinen pata-aineksia ja tacokuoria.

MERVI PASANEN

Kaksin eväin kaunihimpi

Lähtökohtana: tölkillinen lihapullia, herkkusienipastaa, pussillinen perunamuusijauhetta

Korjailuun: maitoa, voita, ruohosipulia ja mustapippurikermaa

Teollisen makuinen pussimuusi sai makua, kun siihen lisättiin maitoa ja paljon voita. Mausteeksi kelpaa vaikka silputtu ruohosipuli. Lihapullakastikkeeseen tuli lisää makua mustapippurikermasta. Sillä maustettiin myös pasta.


Kalansaaliin korvike

Lähtökohtana: tölkillinen spagettia jauhelihakastikkeessa, tölkki tomaattimurskaa, pizzapohja-ainekset

Korjailuun: tomaattia, pippuria ja juustoa

Pitsapohja kohosi vähän huonosti ja taikinaa oli vaikea leipoa, sillä se katkeili. Taikina olikin parasta levittää suoraan pellille. Ohjeen mukaan aineksista piti tulla kaksi pitsaa, mutta taikina ei täyttänyt koko pellillistä.

Pitsan pohjalle laitettiin ensin tomaattimurska ja päälle spagettijauhelihapurkin sisältö. Pizzan päälle asetettiin tuoretta tomaattia viipaleina, pippuria ja juustoraastetta. Lopputulos oli maistuva.


Meksikolainen kesäilta

Lähtökohtana: pussillinen meksikolaista pata-ainesta

Korjailuun: jauhelihaa, tomaattia, sipulinvarsia, tacokuoria, salaattia, jalapenoa ja ranskankermaa

Ensin paistettiin jauheliha, johon lisättiin ohjeen mukaan meksikolainen pata-aines ja haudutettiin hetki. Mausteeksi pata sai muutaman tomaatin ja mökkipihan sipulinvarsia.

Täyte jaettiin tacokuoriin. Lopuksi lisättiin salaattia, jalapenoa ja ranskankermaa. Meksikolainen mökki-ilta toteutui.

Kakku anopille

Lähtökohtana: suklaatorttuainekset, jossa kuorrute mukana, vaniljakastikejauhetta ja suklaan makuista vispikermaa

Korjailuun: konjakkia, hilloa ja metsämansikan kukkia

Kakkupakkauksen ohjeen kokoista vuokaa ei mökkiolosuhteissa ollut, vaan kakku valmistettiin pienessä vuoassa. Sen takia osa taikinasta valui uunin pohjalle.

Vaniljakastikkeeseen vispattiin nestettä puolet vähemmän kuin ohjeessa sanottiin, jotta siitä saatiin kakun täyte. Täyte maustettiin lorauksella konjakkia.

Kakku halkaistiin kahtia. Väliin levitettiin ensin hilloa ja sitten vaniljatäyte. Päälle lisättiin kakun kansiosa ja vispattu kakkupakkauksen kuorrute. Koristeeksi aseteltiin metsämansikan kukkia, ja pöydässä kakun kanssa tarjottiin suklaanmakuista vispikermaa.