Perjantai 3.7.2015Arvo
Dinner in the sky -tapahtuma oli heinäkuussa Tallinnan Vapauden aukiolla. Elokuussa nosturi nostaa ruokailijoita Helsingissä.

Taivaallisen hyvää ruokaa yläilmoissa

Ensimmäisenä mieleen tulevat huvipuiston kieputuslaitteet. Asiakas laitetaan istumaan kilpa-autoilijan penkkiä muistuttavaan tukevaan istuimeen ja kiinnitetään tiukasti turvavöillä kiinni.

Silti lounaalle pitäisi olla menossa, korkealle Tallinnan kattojen ylle.

Silmiään uskoo lopullisesti siinä vaiheessa, kun kokki nostaa kiiltävän kuvun alkuruokalautasen päältä.

Dinner in the sky on ympäri maailmaa kiertävä ravintolatapahtuma, jossa erikoisrakenteisen pöydän ääressä istuva 22 henkilön seurue nostetaan nosturilla noin 50 metrin korkeuteen nauttimaan lounasta, päivällistä tai vain lasillista kuohuvaa.

Yläilmoissa ei mässytetä mitä tahansa festaripaellaa, vaan kokit tarjoilevat lujasti penkissään istuvan asiakkaan eteen Michelin-tähtien tasoisia herkkuja. Heinäkuussa Tallinnassa ruokaa valmistivat helsinkiläisen ravintola Postresin Samuli Wirgentius, tukholmalaisen huippuravintola Frantzén/Lindebergin Daniel Lindeberg sekä tallinnalaisen ravintola Wiegandin Mihkel Heinmets.

Kesän aikana Dinner in the sky -taivasravintola kiertää Viron lisäksi muissa Baltian maissa ja Suomessa. Helsingin Rautatientorille taivasruokailukiertue saapuu elokuun puolessa välissä.

Kolmen ruokalajin taivaslounaat ja neljän ruokalajin päivälliset valmistuvat pääosin maan tasalla telttaan rakennetussa väliaikaiskeittiössä. Korkeuksissa kokit vain viimeistelevät ateriat lautasille.

Keittiötilat tuovat haastetta kovan tason kokeille.

Polvet tutisevat ja nauru on hermostunut, kun nosturi laskee kolmen ruokalajin jälkeen asiakkaat maan pinnalle ja henkilökunta irrottaa turvavyöt. Mitään järkeä Dinner in the sky -tapahtumassa ei ole, mutta elämys on komea.

Dinner in the sky -ravintolatapahtuma Helsingin Rautatientorilla 13. - 17.8.2012.

www.dinnerinthesky.fi

  • 50 metrin korkeudessa sekä asiakkaat että keittiöhenkilökunta ovat turvavaljaissa.
Aloita keskustelu tästä jutusta



Viesti lähetetty!

Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22.
Virhe viestin lähetyksessä.
TS:n verkkokeskustelun säännöt

Turun Sanomien verkkokeskusteluun tulevat viestit tarkastetaan ennakolta. Siksi viestit julkaistaan viiveellä. Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22. Toimitus voi lyhentää ja muokata kirjoituksia.

Kirjoittaja on juridisessa vastuussa viestinsä sisällöstä. Rasistisia, herjaavia tai ihmisten yksityisyyttä loukkaavia viestejä ei julkaista. Muista hyvät tavat, älä huuda!/HUUDA tai kiroile.

Emme julkaise linkkejä tai mainoksia.

Kirjoita napakasti. Emme julkaise yli 1 800 merkin viestejä. Pysy keskusteluketjun aihepiirissä. Älä yritä muuttaa aihetta.

Toimitus voi harkintansa mukaan sulkea keskusteluketjun.