Liikunta

Kuuvuoren kenttä sai uuden ilmeen

Liikunta | Turun Sanomat 12.11.2013 08:58 |

Lähiliikunta saa Turussa uudenlaista painoarvoa, kun Kuuvuoren uusittu kenttä avataan käyttäjille talvella luistelijoiden iloksi. Kenttä ei ole ihan perinteinen urheilukenttä vaan se on tavattoman monipuolinen, harrastusmahdollisuudet ovat moninaiset.

Värikkään kokonaisuuden kruunaa punainen hiilimurskaa muistuttava juoksurata. Väri on likipitäen sama kuin ennen vanhaan Olympiastadionilla.

Kuuvuoren kenttä oli vuosikaudet melkein pahuuden vallassa. Rapistuva urheilukenttä muistutti keväisin enemmänkin kahlaajien levähdyslampea kuin ihmiselle tarkoitettua liikuntapaikkaa.

Kenttä on talvisin suosittu luistelubaana.

Kesäkaudella siellä pelataan muun muassa ja harjoitellaan yleisurheilulajeja ja pesäpalloa, johon keinonurmi ei oikein olisi soveltunut.

Uusien järjestelyjen myötä hiekalle mahtuu ihan virallisen kokoinen naisten pesäpallokenttä.

Tietenkin kentällä pelataan myös jalkapalloa.

Kuuvuoren kenttä on laitakaupungin kenttä mutta silti sillä on yllättävänkin suuri käyttäjäpotentiaali. Puolen mailin säteellä asuu yli 7 000 ihmistä. Lisäksi alueella on paljon kouluja ja päiväkoteja. Aivan vieressä on päiväkoti. Kentälle on kysyntää.

Kuuvuoren kentän peruskorjauksessa keskeisiä käyttäjäryhmiä on kuultu herkällä korvalla. Kentästä on haluttu tehdä toimiva lähiliikuntapaikka.

Uudella kentällä voi pelata niin koripalloa kuin rantalentistäkin. Liikuntarajoitteiset ihmiset on myös otettu huomioon.

Vaikka kenttä onkin tarkoitettu kaiken ikäisille, se palvelee ehkäpä parhaiten kymmenen vuoden molemmin puolin olevia lapsia. Kenttä on mitä oivallisin paikkalapsille pitää omia olympialaisiaan, varsinkin kun paikalle tuodaan kesäkaudella vielä korkeushyppytelineet.

Aivan uutukainen lajimahdollisuus Kuuvuorella on kiipeilyteline ja erityisesti lasten suosion saavuttanut maatrampoliini. kentälle asennettiin myös ulkokuntoilulaitteet käyttäjien toivomuksesta Uutta on myös pyöreät betonielementit, joita eri lajien harrastajat voivat mielikuvituksensa mukaan käyttää.

– Kentän kunnostustyöt viivästyivät. Alun perin oli tarkoitus, että kenttä olisi käyttövalmis jo loppukesästä. Nyt se venyi loppusyksyyn. Kokonaisurakka otti aikaa arvioitua enemmän, ja pieniä mutkiakin tuli matkalla vastaan. Tämä on tosin hyvin tavallista näin isoissa rakennuskohteissa. Sade Ja sulamisvesi on ollut pitkään kentän ongelmana, kertoi liikuntasuunnittelija Kristina Karppi Turun liikuntapalvelukeskuksesta.

Liikuntapaikkojen rakentamiseen ja korjaukseen suhtaudutaan yleensä suopeasti niin kauan, kun ei puhuta rahasta.

Kuuvuoren kentän kustannus on noin 600 000 euroa. Valtaosan kuluista nieli viemäröinti. Huomattavaa on, että apua tulee valtiolta, 166 000 euroa.

Kentän kunnostuksessa on ajateltu harkitusti. Rahaa ei ole suinkaan törsätty. Esimerkiksi juoksurata ei ole entisaikojen tiilimurskaavaan paljon halvempaa punamursketta. Se on on epätäydellisesti palanutta, murskattua ja seulottua valikoitua liuskekiveä, joka sisältää pienen määrän öljyä.

Kaikkea ei uusita uusimisen innossa. Vanha, hyväksi havaittu huoltorakennus jää paikalleen. Yli 50 vuoden ikäinen rakennus sopii ympäristöön remontin jälkeenkin passelisti.

– Rakennus saanee uutta väriä pintaansa ensi vuonna, sanoi Karppi.

Kuuvuoren uusitun kentän liikunnalliset ja riemulliset avajaiset järjestetään keväällä lumien sulettua.

SAKARI ITÄLÄ

TSTV - Uusimmat