Lontoo

Petäjä loistoasemissa olympiavesillä

Lontoo | Turun Sanomat 4.8.2012 22:15 |

RS:X-purjelautailija Tuuli Petäjän otteet Lontoon olympiapurjehduksissa ovat olleet ilahduttavan varmoja. Lauantaina Nothen rata-alueen maalilinja ylittyi ensin kahdeksantena ja toisessa lähdössä toisena, ja suomalaislautailija on kokonaistilanteessa jo neljäntenä.

– Aamulla vähän jännitti, mutta vesillä olin ihan rentona, vaikka kuulin suomalaisten hurraa-huudot katsomosta, Petäjä kertoi.

Jännitys/rentous sotki hieman Petäjän päätä toisessa lähdössä.

– En maaliin tultuani ollut varma, olinko kiertänyt tarvittavat neljä kierrosta vai vain kolme. Minä ja muutama muu kärkityttö lähdimme vielä yhdelle kierrokselle. Emme näemmä osaa laskea neljään, Petäjä naureskeli.

Purjelautailu jatkuu sunnuntaina kahdella lähdöllä, ja tiistaina kisataan kymmenen parhaan mitalilähtö. Kärjessä ratkaisuhetkiin lähtee Espanjan Marina Alabau Neira (15 pistettä) ja toisena on Israelin Lee Korsitz (18). Heidän jälkeensä on tasaista: Ukrainan Maslivets 27 pistettä, Petäjä 32, Puolan Noceti-Klepacka 33 ja Saksan Delle 34.

– Kisani ovat menneet ihan putkeen. On nastaa kisata kärjen tuntumassa, eikä tilanne aiheuta minulle paineita. Päinvastoin olisi haastavampaa olla kauempana ja yrittää nousta ylöspäin, Petäjä tuumi.

Match racessa puolivälieriin, Multala seitsemäntenä

Silja Lehtinen, Silja Kanerva ja Mikaela Wulff päättivät Match race -luokan alkusarjan voittoon Ranskasta. He sijoittuivat kuudella voitolla ja viidellä tappiolla viidenneksi. Tiistaina alkavassa puolivälierässä Suomi kohtaa tutun vastustajan, neljänneksi sijoittuneen Yhdysvallat. Välieriin yltää kolmella voitolla.

– Tiukkaa vääntöä on luvassa. Me tunnemme heidän temppunsa ja he meidän. Ehkä pitää varata jotain yllätyksiä puolivälierään, suomalaiskolmikko virnuili.

Laser radialissa Sari Multala suuntaa maanantain mitalilähtöön seitsemänneltä sijalta. Lauantaina hän purjehti sijat 16 ja 5.

– Toiset tytöt ovat purjehtineet hyvin, ja minä olen purjehtinut liian monta lähtöä huonosti. Starttini eivät ole olleet tarpeeksi hyviä, enkä ole myöskään saavuttanut parasta vauhtiani, Multala summasi olympiaregattaansa.

Multalalla on mahdollisuus päättää komea 13 arvokisamitalin uransa kuutossijaan. Sen ylemmäksi ei enää ole asiaa.

TS–STT