Muut

Kallio nosti taas osakkeitaan kisassa

Muut | Turun Sanomat 17.6.2012 22:00 |

Kauden kuudes ratamoottoripyöräilyn MM-osakilpailu toi Mika Kalliolle jälleen TOP10 -sijoituksen Englannin Silverstonen tasaisesta Moto2-luokan kisasta.

Tällä kertaa lähtökohdat kisaan olivat heikot Kallion osalta, kun valkeakoskelaisen oli kärsinyt pyöränsä teknisestä ongelmasta ja hän jäi lauantaina 18. lähtöruutuun.

Kisa-aamuna saatiin vahvistus iskarivalmistaja Öhlinsin puolelta, että Kallion pyörän osissa oli valmistusvirhe:

– Reilun 10 vuoden MM-kilpaurallani olin ennen tätä kautta törmännyt vastaavaan ongelmaan vain kerran, mutta nyt sama virhe osui kohdalleni jo toisen kerran tällä kaudella, Kallio ihmetteli.

– Sunnuntaiaamun warm-upissa ajoin 1,3 sekuntia kovempaa kuin lauantain aika-ajossa. Kisassa olin jopa 2 sekuntia nopeampi, joten melko paljon tuo valmistusvirhe verotti lähtöpaikkaani.

Onnistuneet alkukierrokset

Kallio nousi seitsemän sijaa heti ensimmäisellä kierroksella ja ryhtyi ajamaan kilpailukykyisiä kierrosaikoja.

– Muutaman kierroksen jälkeen takarenkaan pito heikkeni ensin hieman ja sen jälkeen tuli suurempi pudotus. Kierrosaikani laskivat sekunnilla enkä sen jälkeen pystynyt haastamaan edellä ajaneita.

– Vastaava pito-ongelma sattui edellisessäkin kisassa. Tämä kenties joutuu siitä, että olen ajanut lyhyemmällä akselivälillä verrattuna muihin Kalex-rungolla ajaviin kilpakumppaneihin.

– Viimeisellä kierroksella onnistuin tekemään yhden ohituksen ja nousin sijalle 10, Kallio päätti.

Kallio oli maalissa 20 sekuntia voittajaa hitaampi. Hän säilytti kuudennen sijan MM-pisteissä. Kallion lisäksi vain yksi kuljettaja on yltänyt kympin kärkeen kaikissa alkukauden kilpailuissa.

Turun Sanomat, Silverstone

Tulokset

Moto2:

1. Pol Espargaro Kalex 38.29,792

2. Scott Redding Kalex –1,462

3. Marc Marquez Suter –1, 521

4. Andrea Iannone Speed Up –2,851

5. Simone Corsi FTR –3,803

6. Claudio Corti Kalex –7,109

...10. Mika Kallio Kalex –20,179

Pistetilanne

1. Marc Marquez 102

2. Pol Espargaro 96

3. Thomas Lüthi 96

.. 6. Mika Kallio 46