F1

Selkäleikkaus päättää Räikkösen kauden

F1 | Turun Sanomat 10.11.2013 09:36 |
Päivitetty 10.11.2013 10:53

Kimi Räikkösen F1-kausi 2013 on ohitse. Lotuksella MM-sarjassa kolmatta sijaa 183 pisteellään pitävä suomalaiskuski menee torstaina selkäleikkaukseen, eikä siten pysty ajamaan kauden kahta viimeistä kisaa Yhdysvalloissa ja Brasiliassa.

Räikkösen selkä on oireillut pitkään. Singaporessa harjoituksissa kivut ärtyivät niin pahoiksi, että Kimi pystyi osallistumaan aika-ajoon ja kisaan vasta kortisonipiikin avulla.

Nyt Abu Dhabin kisan jälkeen Räikkösen selkä on ollut entistä huonommassa kunnossa. Hän ei pystynyt nukkumaan ilman vahvoja kipulääkkeitä.

– Asiantuntijat suosittivat leikkausta, ja se tehdään ensi torstaina Salzburgissa, Räikkösen manageri Steve Robertson uutisoi Turun Sanomille.

Leikkauksen jälkeen Kimi ei saa tehdä mitään neljään viikkoon. Näin kausi päättyy tähän.

– Tietysti on pettymys lopettaa suhde Lotuksen kanssa kahden niin menestyksekkään kauden jälkeen Kimin tehtyä paluun F1-radoille. Kimillä ei kuitenkaan ole enää varaa viivytellä. On tärkeintä hoitaa pulma kuntoon nyt ja päästä siten aloittamaan vuosi 2014 terveenä ja täydessä kunnossa, Robertson linjailee.

Räikkösen paikalla toista Lotusta Romain Grosjeanin parina Lotusta numero 7 ajaa luultavimmin tallin varakuljettaja Davide Valsecchi, jolloin Italia saisi taas kuljettajan lähtöruudukkoon ensi kerran sitten kauden 2011 päättymisen.

Turun Sanomat

HEIKKI KULTA

Lisää moottoriurheilu-uutisia

TS Moottoriurheilu

TSTV - F1