F1

Fernandes siirtämässä tallipäällikön tehtävät Abiteboulille

F1 | Turun Sanomat 6.11.2012 18:42 |

Caterhamin F1-tallissa on menossa vinha muutosprosessi. Tiistaina Tony Fernandes julkisti väistyvänsä tallipäällikön tehtävistä.

Seuraaja on nimeämättä, mutta TS:n saamien tietojen mukaan tehtävät olisi vastaanottamassa vastikään Caterhamin toimitusjohtajaksi nimetty Cyril Abiteboul.

Abiteboul vahvistaa Caterhamin ja Renaultin läheisiä suhteita. Yhtiöt yhdistävät voimavarojaan katuautopuolella, mutta myös F1-linkit vahvistuvat, kun Abiteboul tuli Caterhamille Renault Sport F1:n virkaatekevän toimitusjohtajan vakanssilta.

Fernandes omistaa F1-tallin, mutta jättää jatkossa päätökset tiimijohdon kontolle. Näin hän ei enää aktiivisesti osallistu kuljettajien palkkaamiseen.

Tiettävästi ensi perjantaina on luvassa Caterhamilta kuskiuutisia, kun odotettavissa on hollantilaisen Giedo van der Garden nimitys ensi kauden toiseksi kilpakuljettajaksi. Hän ajaa parhaillaan Caterhamin tulokastestejä Abu Dhabissa.

Kiireinen liikemies Fernandes selitti ratkaisuaan tallipäällikön tehtävien jättämisestä sillä, että hän aikoi toimia virassa alunperinkin vain siirtymäkauden ajan ja nyt on paras hetki päästä edistymään uuden tallipäällikön voimin.

– Olemme ehdottomasti parempia hieromaan kauppoja kuin löytämään sekunnin kymmenyksiä F1-auton kierrosvauhdissa, Fernandes kuittaa vahvuuksiaan.

Turun Sanomat, Leafield

TS Moottoriurheilu

TSTV - F1