F1

Kovalainen korkealla Sauberin kuskilistalla

F1 | Turun Sanomat 17.7.2012 09:30 |

Kaksi ja puoli kautta Tony Fernandesin formula 1 -leirissä puurtanut Heikki Kovalainen on toistaiseksi ajanut 46 Grand Prix’tä ja tuonut niissä auton peräti 35 kertaa lopputuloksiin asti. MM-pisteitä ei vaan ole irronnut.

30-vuotiaan kainuulaisen tasainen varmuus on pistetty merkille muissakin tiimeissä – varsinkin niissä, missä omien kuljettajien suoritustaso ailahtelee melkoisesti.

Varmojen saksalaislähteiden mukaan Kovalainen on erityisen korkealla Peter Sauberin kuskiseurannassa.

Turun Sanomien tietojen mukaan sveitsiläinen tiimijohtaja on pettynyt niin Sergio Perezin kuin erityisesti Kamui Kobayashin suoritustasoon tällä kaudella, kun C31-auto on todistanut vauhdin riittävän vakituisesti lähes kärkitaistoon asti. Siksi autoon haetaan kuljettajaa, joka tuo sen varmasti aina ruutulipulle asti.

Force Indialla Nico Hülkenbergin sopimus päättyy tämän kauden jälkeen ja hän on Kovalaisen tapaan useammankin tiimin seurannassa. Kovalainen on kuitenkin kokeneempi ja todistanut viime vuosina varmuutensa, kun saksalaisen suoritustaso on vielä osoittamatta.

Ei keskusteluja vielä mihinkään

Kovalainen kertoi Silverstonen kisa-aattona kansainväliselle lehdistölle, että keskittyy toistaiseksi täysin Caterhamin kehitystyöhön ja, totta kai, jatkaminen Fernandesin leivissä on varmasti kaikkein varteenotettavin vaihtoehto tällä hetkellä.

– Henkilökohtaisesti tavoitteeni on palata ajamaan kärkisijoista – mutta kuka tietää, missä... En ole keskustellut kenenkään kanssa. Se on selvää, etten halua vuoden kuluttua olla enää näissä asemissa kuin tällä hetkellä. Haluan vähintään ajaa siinä pakassa, missä taistellaan pisteistä.

– Haluan todistaa itselleni, mihin pystyn. Vielä on liian aikaista ajatella ensi vuotta. Katsotaan nyt ensin, miten edistymme tässä tiimissä ja vasta sitten, mitä kaikkea olisi tarjolla. Haluan ehdottomasti ajaa paremmista sijoituksista. Jokainenhan haluaa ylöspäin.

– Viihdyn tässä tiimissä hyvin. Olen vakiinnuttanut asemani, ja mielestäni nyt tietyt asiat, mitä olemme rakentaneet, ovat oikeaan suuntaan. Jos vauhtimme riittää, ei ole järkeä heittää tätä kaikkea työtä hukkaan.

– Mutta en ole enää poikanen. Olen urani parhaassa iässä, Kovalainen muistuttaa.

Turun Sanomat

HEIKKI KULTA

TS Moottoriurheilu

TSTV - F1