F1

Hamiltonille hattutemppu Kanadan voitoissa

F1 | Turun Sanomat 11.6.2012 01:12 |

Formula ykkösten MM-sarja jatkui sunnuntaina Montrealissa kauden aikana tutuksi tulleen kaavan mukaan: Britannian Lewis Hamiltonista tuli kauden seitsemäs eri voittaja.

Voiton ansiosta Hamilton nousi MM-sarjan johtoon 88 pisteellä.

Lotuksen Roman Grosjean oli toinen ja Sauberin Sergio Perez kolmas. Nico Rosberg tuli maalin kuudentena, Kimi Räikkönen kahdeksantena ja Heikki Kovalainen 18:ntena.

– Kova kisa, mutta rakastin jokaista sekuntia, Hamilton sanoi.

MM-tilanteessa Fernando Alonso on toisena (86) ja Sebastian Vettel kolmantena (85). Vettel sijoittui neljänneksi ja Alonso viidenneksi.

Hamilton oli suurelta osin tyytyväinen myös varikkopysäytyksiin. Toisen varikkokäynnin jälkeen hän aloitti vimmatun takaa-ajon ja ohitti sekä Sebastian Vettelin että Fernando Alonson.

– Tämä tuntuu ihan yhtä hyvältä kuin urani ensimmäinen voitto viisi vuotta sitten. Oli yksi urani parhaista kisoista pitkään aikaan, Hamilton sanoi.

Hamilton on voittanut Kanadassa kolme kertaa. Myös vuonna 2010 hän nousi korkeimmalle korokkeelle.

Hamilton oli myönteisellä mielellä jo ennen kisaa. Hän lähti kisaan toisesta lähtöruudusta ja hallitsi kisan loppuvaiheita. Ferrarin Fernando Alonson mahdollisuudet voittoon katosivat kisan viime kierroksilla, kun kolme miestä ohitti hänet.

Grosjean toisen kerran palkinnoilla

Räikkösen ranskalainen tallitoveri Grosjean ajoi uransa parhaan sijoituksen yhden varikkokäynnin taktiikalla. Bahrainissa hän tuli maaliin kolmantena.

– Toinen sija tuntuu loistavalta.

Myös Sauberin Perez kävi varikolla vain kerran.

– Tuntui todella hienolta nousta palkintopallille. Toivottavasti tämä jatkuu, Perez sanoi.

Perez oli jo Malesiassa toinen.

Turun Sanomat, Montreal

STT

TS Moottoriurheilu

TSTV - F1