F1

Rosberg panostaa yhä enemmän tasaisuuteen

F1 | Turun Sanomat 9.6.2012 01:52 |

Nico Rosberg väläytti Mercedeksen nopeutta heti Kanadan aamuharjoituksissa perjantaina. Iltapäivällä hän keskittyi pidempiin vetoihin.

– Tämä oli hyvä päivä, vaikka ratalämmöt jäivätkin niin alas, ettei siitä saanut käsitystä lämpimämpää viikonloppua varten. Nyt renkaita oli hankalampi saada lämpiämään, mutta hyvää dataa tuli pitkistä vedoista, Rosberg linjaili.

Eniten neljässä viime kisassa pisteitä kerännyt saksalaiskuljettaja uskoo, että alkukauden eri tiimien menestyssamba päättyy, kun kärkitallit saavat rengastilanteen paremmin haltuun.

– Renkaiden rooli tässä MM-taistossa on merkittävä. Vielä jonkun aikaa tilanne elää ja kilpailu on avointa, mutta olemme matkalla oppimaan renkaat oikein ja sitten MM-taistokin varmasti tiivistyy nopeasti vain muutaman kuljettajan välille.

Keke Rosberg voitti mestaruuden kaudella 1982, jolloin tuli ennätysmäiset 11 eri voittajaa 16 kisassa. Nico sanoi, ettei isä enää pysty neuvomaan häntä, kun ohittaa Kanadassa tämän ajaman kisamäärän.

– Mutta kauden 1982 tapahtumat ovat yksi niitä harvoja osa-alueita, joista on yhä hyvä kysyä hänen neuvojaan, Rosberg vitsaili.

Juhannuksen jälkeen 27 vuotta täyttävä Rosberg on hyvissä asemissa MM-sarjassa, mutta sanoo keskittävänsä ajatuksensa pelkästään seuraavaan kisaan.

– Monacossa minulla oli parempi auto kuin kenelläkään toisella. Tämä on kiva vaihe, kun tulemme tähän seuraavaan kisaan niin hyvällä autolla ja voin siten toivoa kärkisijoituksia. Se antaa mukavan tunteen tähän viikonloppuun.

– Jokainen keskittyy olemaan mahdollisimman tasainen. Minä olen onnistunut siinä parhaiten, kun Kiinasta olen saanut enemmän pisteitä kuin kukaan muu. Ikävä vain, että ne kaksi ensimmäistä kisaa eivät menneet yhtä hyvin ja siksi kokonaistilanteessa neljä kuljettajaa on edelläni, Rosberg summaili.

Turun Sanomat, Montreal

HEIKKI KULTA

TS Moottoriurheilu

TSTV - F1