F1

Petrov luuli ajavansa Räikkösen tallikaverina

F1 | Turun Sanomat 25.1.2012 21:46 |

Kimi Räikkönen ja Romain Grosjean ajavat nyt tallissa, josta venäläinen Vitali Petrov joutui lähtemään. Petrov ei kuitenkaan ole katkera – ainakaan Räikköselle. – Ajattelin ajavani yhdessä Kimin kanssa, mutta asiat heittivät kuperkeikkaa ja hänen tallikaverinsa onkin ihan toinen kuski, Petrov aprikoi keskiviikkona.

– Hyvä tiimille ja hyvä F1:lle, että Kimi on taas mukana. Pidän hänestä paljon, koska persoonallisuutemme ovat aika samanlaiset. Olemmehan kotoisin vain parinsadan kilometrin päässä toisistamme.

Kaiken kaikkiaan Petrov antaa menneiden olla ja keskittyy tulevaan.

– Tiimi teki päätöksensä ja minun täytyy hyväksyä se. Nyt on uusi kausi, uusi elämä ja olen täällä katsomossa, mitä voimme tehdä.

Ensimmäisenä venäläispilottina F1-kisoissa kaksi kautta ajanut Petrov teki Abu Dhabin rengasesittelyssä töitä Pirellille. Neuvottelut ovat käynnissä, että Petrov aloittaisi Pirellin testikuljettajana, kunhan ensin testiautoasiat ylipäätään saadaan kuntoon.

F1-autoilulla on paineita säilyttää venäläisedustus, kun kahden vuoden kuluttua Venäjä saa ensimmäisen Grand Prix -kisansakin Sotshin kaduilla.

Petrovin takaiskuihin kuuluu, että juuri neuvottelujen kannalta kriittiseen aikaan hänen managerinsa Oksana Kosatshenkon jalka on murtunut.

Caterhamilla Petrov on tavoitellut Jarno Trullin tallipaikkaa, mutta italialainen ei ole suostunut sopimuksensa purkuun.

– Parhaillaan en voi kertoa mitään. Nyt olen Pirellin tehtävissä ja on mahdollista, että jatkamme yhteistyötä, mikä voisi olla kiinnostavaa. Pirelli on tärkeä F1:lle ja tärkeä yhtiö myös autoteollisuudelle. Voisin 1-2 vuoden kuluessa palata, joten tämä yhdistelmä voisi olla hyväksi niin minulle kuin Pirellikin.

– Pirelli on tehnyt taas erilaiset renkaat täksi vuodeksi, joten on parasta pysyä mukana ja tutustua niihin. En ole huolissani. Vielä on kaksi viikkoa ennen talvitestien alkamista, joten ratkaisun tekemiseen on vielä aikaa.

– Keskusteluja on käyty, mitä teen tänä vuonna. Vaihtoehdot ovat testi- tai kisakuskina. Nyt mietitään parasta vaihtoehtoa. Tärkeintä olisi olla hukkaamatta kahden vuoden aikana hankkimaani kokemusta, koska jos tekisin jotain muuta, F1-tuntuma katoaisi.

Linkkejä Ferrarillekin

Petrovia on ehditty istuttaa jo myös Ferrarin kolmoskuskiksi.

– Jos haluaa Ferrarin kuskille, ei halua sinne vain yhdeksi vuodeksi. Siellä haluaisi jatkaa loputtomiin, koska Ferrari on Ferrari. Ennen sellaista paikkaa tarvittaisiin enemmän kokemusta, jotta erottuisi heti nopeudellaan. En voi kertoa, onko niitä keskusteluja ollut vai ei. Minun kannaltani olisi vielä liian aikaista mennä Ferrarille, ehkä 1-2 vuoden kuluttua aika olisi kypsä.

Turun Sanomat

HEIKKI KULTA

TS Moottoriurheilu

TSTV - F1