Sunnuntai 24.6.2018Johannes, Juhani, Juha, Juho, Jukka, Janne, Jussi, Jani, Juhana

Aura kaavoittaa yritystontteja
maakuntakaavan mukaisesti

Turun Sanomissa 3.3. olleesta uutisesta sai käsityksen, että Auranportin alueen laajennus jäisi ”ennen pitkää” ilman tieyhteyttä.

Kysymyshän on jo olemassa olevasta Auranportin yritysalueesta, jossa on jo nyt noin 30 yritystonttia. Alueella toimii kymmeniä yrityksiä teollisuuden, kaupan, kuljetuksen ja muiden palvelujen aloilta. Näiden kaikkien toiminta edellyttää yhteyttä valtatielle.

Nyt kaavoitettavat tontit eivät lisää merkittävästi liikennettä, eikä muutama pieni, alle 200 neliömetrin liiketila yrityshallin yhteydessä edellytä jutussa mainittuja liikennevalojakaan. Tampereen suunnasta tulevalle kääntyvälle liikenteelle mainittu ramppi olisi kyllä järkevää toteuttaa jo nytkin.

Aurassa ollaan kyllä tietoisia Ely:n virkamiesten suunnitelmista siirtää kaikki liikenne alueella yhteen liittymään. Tämä valitettavasti johtaisi myös kaiken asuntoalueiden liikenteen kaavateiden kautta kunnan keskustaan, jolloin kevyen liikenteen turvallisuus varmasti heikkenee.

Yritysalueen kaavoitus on tehty voimassa olevan maakuntakaavan mukaisesti. Valtatieltä on jatkossakin oltava toimivat liittymät ja liikenneyhteydet niin keskusta-alueelle kuin yritysalueellekin.

Erikoista tässä on se, että virkamiesten toimesta, toimittajan avulla käytännössä jarrutetaan alueen tonttikauppaa vedoten omiin keskeneräisiin suunnitelmiin, joiden toteutuksesta tai rahoituksesta ei ole kenelläkään varmaa tietoa. Etenkin, kun tiemäärärahat eivät tahdo riittää jo olemassa olevien väylien kunnossapitoonkaan.

Suunnittelijoitahan Suomessa riittää, mutta puutetta on toteuttajista ja tekijöistä.

Yritysalueita tarvitaan tulevaisuudessakin myös kaupunkien ulkopuolella.

Jukka Leino

Kunnanhallituksen pj (sd)

Matti Leppäkoski

Kunnanhallituksen varapj (kesk)

Heikki Isotalo

Kunnanvaltuuston pj (kok)

Aloita keskustelu tästä jutustaViesti lähetetty!

Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22.
Virhe viestin lähetyksessä.
TS:n verkkokeskustelun säännöt

Turun Sanomien verkkokeskusteluun tulevat viestit tarkastetaan ennakolta. Siksi viestit julkaistaan viiveellä. Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22. Toimitus voi lyhentää ja muokata kirjoituksia.

Kirjoittaja on juridisessa vastuussa viestinsä sisällöstä. Rasistisia, herjaavia tai ihmisten yksityisyyttä loukkaavia viestejä ei julkaista. Muista hyvät tavat, älä huuda!/HUUDA tai kiroile.

Emme julkaise linkkejä tai mainoksia.

Kirjoita napakasti. Emme julkaise yli 1 800 merkin viestejä. Pysy keskusteluketjun aihepiirissä. Älä yritä muuttaa aihetta.

Toimitus voi harkintansa mukaan sulkea keskusteluketjun.

Lukijoilta
Lukijoilta

Lukijalta: Juhannusruno

Saaren törmään uinut ajopuu. Vasten kaislaa aalto heiluttaa. Illan tullen laine rauhoittuu. Jälki kirveen muokannut on pintaa. Näkyy silti hahmo naisen kauniin. Kasvot, kaula, kädet vasten rintaa. Kerran miesi patsaan kalliolle kantaa. Kuivattuna hahmoon venetervaa. Kivin ympäröi ja rauhan antaa. Paikkaan tuskin kovin moni halaa. Reitti karikkoinen veneen tulla. Yksi vain sen luokse aina palaa. Kulkija kun eksyy luodon rantaan. Ympärillä tuoksuu tuore terva. Jalanjäljet painuneet on santaan. Urpo Lehtimäki Naantali