Turun keskikaupungin elinvoima vaati täydennyskaavoitusta

Turun Sanomat kirjoitti 11.10. viidestä Kaupunkisuunnittelu- ja ympäristölautakunnan käsittelyssä olevasta kaavahankkeesta Turun keskustassa ja keskustan lähialueilla. Näitä ovat Helsinginkadun kaari, Graniittilinnakatu Kakolan alueella, Turku Energia, Yliopistonkatu 5 ja Rauhankatu 19–21.

Täydennyskaavoitus on erittäin kannatettavaa ja tukee keskustan elinvoimaa. Alueella on olemassa palveluita ja valmista infraa, joten täydennyskaavoitus on myös taloudellisesti järkevää ja kestävän kehityksen mukaista.

Turun keskustan väkiluku on viime vuosina kääntynyt kasvuun, mutta edelleen väkimäärä on eri mittaluokkaa kuin parhaimpina päivinä, johtuen muun muassa asuntoneliömäärän kasvusta per asukas.

Asuntojen hinnat ovat Turussa valtakunnallisestikin katsottuna kovassa nousussa, tämä on positiivinen asia, joka kertoo hyvästä vireestä Turussa, mutta vaatii samalla meitä toimimaan määrätietoisesti asuntotarjonnan lisäämiseksi kasvavaan tarpeeseen.

Asuntojen hintojen pitkäaikainen nopea nousu nostaa myös vuokra-asumisen hintaa ja aiheuttaa ongelmia esimerkiksi työvoiman liikkuvuuteen. Viiden viime vuoden aikana Turun väkiluvun keskimääräinen kasvu on ollut mukavasti noin 1800 henkilöä vuodessa.

Nyt on saatava nopeasti vauhtia kaavoitukseen ja päätöksentekoon. Kasvava Turku tarvitsee uusia asuinmahdollisuuksia houkuttelevilta alueilta.

Niko Aaltonen

Turun kaupunginvaltuuston ja kaupunginhallituksen jäsen (kok)

Aloita keskustelu tästä jutustaViesti lähetetty!

Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22.
Virhe viestin lähetyksessä.
TS:n verkkokeskustelun säännöt

Turun Sanomien verkkokeskusteluun tulevat viestit tarkastetaan ennakolta. Siksi viestit julkaistaan viiveellä. Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22. Toimitus voi lyhentää ja muokata kirjoituksia.

Kirjoittaja on juridisessa vastuussa viestinsä sisällöstä. Rasistisia, herjaavia tai ihmisten yksityisyyttä loukkaavia viestejä ei julkaista. Muista hyvät tavat, älä huuda!/HUUDA tai kiroile.

Emme julkaise linkkejä tai mainoksia.

Kirjoita napakasti. Emme julkaise yli 1 800 merkin viestejä. Pysy keskusteluketjun aihepiirissä. Älä yritä muuttaa aihetta.

Toimitus voi harkintansa mukaan sulkea keskusteluketjun.

Lukijoilta
Lukijoilta

Lukijalta: Hätämajoituksessa vielä selvitettävää

Kun päätös sosiaali ja -terveyslautakunnassa laittomasti maassa olevien hätämajoituksesta tehtiin 16.5. ja siitä tiedotettiin, kukaan ei reagoinut asiaan millään tavalla. Asia oli pyynnöstäni 25.4. kokouksessa lähetetty uudelleen valmisteluun yksimielisesti. Tuolloin ei päätösehdotuksessa ollut edes kustannusarviota. Tuntui siltä, että SPR:n kanssa tehtävä puitesopimus oli tuotu kiireellä lautakunnan hyväksyttäväksi. Päätöskokoukseen oli tuotu sentään kustannusarvio ja meille kerrottiin, että tilaksi oli varmistunut asunto Varissuolla.
Lukijoilta

Lukijalta: Trump on toivottu vastaus

Mielipidetutkimuksien mukaan jopa 70 prosenttia niistä, jotka mielsivät itsensä ”muutosta haluaviksi”, äänestivät Trumpia. Hämmästyttävät 81 prosenttia niistä, jotka kuvailivat itsensä ”vihaisiksi”, antoivat äänensä Trumpille. Lähes yhtä suuri osa evankelikaalikristityistä äänesti Trumpia. Noin puolet niistä, jotka väittivät, että ”maa on väärällä tiellä”, kannattivat Trumpia. Monien muutosta haluavien toiminta tulkitaan yleensä edistykselliseksi. Näin ei kuitenkaan ole syytä tehdä Trump-ilmiötä analysoitaessa.