Lukijoilta

Varokaa varkaita!

Lukijoilta | Turun Sanomat 29.6.2012 03:31 |

Myötätuntoni äidille, jonka kukkaro torilla varastettiin. Ei varkaista päästä koskaan eroon, vaikka torin yläpuoelle ripustettaisiin iso kyltti, jossa lukisi ”älä varasta”. Ihminen tekee usein sitä, mikä kielletään. Jo 3 500 vuotta sitten Mooses yritti kansalle selittää varastamisen vääryydestä, eivätkä mitkään rangaistuksetkaan tehonneet. Jos ei halua, että joku vie, niin on vahdittava omaisuuttaan joka hetki. Mutta jos haluaa päästä eroon jostakin, voi kokeilla, että jättää vahtimatta.

Eräs vanhempi rouva oli myös torilla ja maksoi ostoksiaan, kun kauppakassi katosi maasta jalkojen vierestä. Viereinen myyjä sanoi, että siinä kuljeskeli miehiä, jotka olivat muualta kotoisin. Kannattaa kuitenkin varoa niin suomalaisia kuin kaiken muunkin maalaisia. Valitettavasti sivulliset eivät aina uskalla varoittaa, kun pelkäävät kostoa.

Kerran oli eräs toinen rouva menossa eläinten hautausmaalle, kun takaapäin tulevat mopopojat sieppasivat rouvan kassin. Mitkähän olivat poikien ilmeet, kun kassissa oli kuollut kissa? Ja minuakin ovat kirpputorikierroksillani seuranneet jotkut tyypit vaanien sopivaa tilaisuutta siepatakseen kukkaroni. Onneksi olen huomannut ajoissa.

Senja M-S
27. helmikuuta
26. helmikuuta
25. helmikuuta
24. helmikuuta
23. helmikuuta
22. helmikuuta

TSTV - Uusimmat