Lukijoilta

Taksikortti takaisin vanhuksille

Lukijoilta | Turun Sanomat 19.3.1999 00:34 |

Mikä meidän päättäjiämme täällä Turun kaupungissa oikein vaivaa? Kymmenen vuoden ajan olen saanut taksikortin lääkärin määräyksestä. Ja siitä olenkin ollut kiitollinen.

Kunnes yhtäkkiä tulee kuin isku vasten kasvoja. Korttia en enää saa. Eikä saa moni muukaan.

Olemme koko elämämme ajan maksaneet veroja, sotakorvaukset mukaan lukien, ja kärsineet sodan kauhut ja monet muut meitä kohdanneet vaikeudet. Enää emme täytäkään kaikkia kriteerejä, ja näin ollen vanhukset ja vammaiset työnnetään syrjään hyödyttöminä.

Taksikortti on ollut juuri se tärkeä side, joka on mahdollistanut yhteyden muihin ihmisiin. On ollut mahdollisuus päästä vaikkapa teatteriin tai konserttiin tai tapaamaan vanhusta sairaalaan tai vanhainkotiin, jonne heidät mielellään on unohdettu. Myös on otettava huomioon, että joka paikasta on myös selvittävä takaisin kotiin.

Vaadin; antakaa meille taksikortti takaisin. Tylsistymme neljän seinän sisäpuolella, jos emme pysty pitämään henkilökohtaista yhteyttä lähimmäisiimme ja hoitaa normaalit elämään kuuluvat asiamme, kuten kaikki muutkin ihmiset.

Huomautan vielä, että tämä taksikortin menetys vaikuttaa suuresti vuokra-autoilijoiden tuloihin, koska eläkeläiset liikkuvat enimmäkseen arkipäivisin ja mieluummin aamupäivänä, jolloin taksinkuljettajilla on muutenkin vähemmän asiakkaita.
Vihainen 93-vuotias
turkulainen

6. maaliskuuta
5. maaliskuuta
4. maaliskuuta
3. maaliskuuta
2. maaliskuuta
1. maaliskuuta

TSTV - Uusimmat