Lauantai 23.6.2018Aatto, Aatu, Aadolf

Kaksituhatta bisnesihmistä vankilaan Turussa

SHIFT bisnesfestivaali palaa Turun linnaan 31. toukokuuta ja järjestää viimeistä kertaa legendaariset jatkot Turun entisen vankilan Kakolan tiloissa. SHIFT on interaktiivisuuteen ja yhteistyöhön panostava tapahtuma, jonka tämän vuoden pääteemana on ihmisen ja koneen välinen yhteistyö. Puhumaan saapuvat muun muassa maailman ensimmäinen kyborgi Neil Harbisson ja maailman arvostetuimpiin futuristeihin kuuluva Gerd Leonhard.

SHIFTin ensimmäisen päivän jatkobileet järjestetään Kakolassa. Jatkot ovat raikas tuulahdus bisnesfestivaalien perinteiseen after work -kulttuuriin. Entisen vankilan tiloihin on luotu täysin uusi maailma ja juhlijat pääsevätkin liikkumaan eri ”todellisuuksien” välillä. Puitteet ovat ainutlaatuiset Kakolanmäen ollessa maan laajin historiallinen vankila-alue. Se on museoviraston toimesta määritelty yhdeksi Suomen valtakunnallisesti merkittävistä rakennetuista kulttuuriympäristöistä. Aftereilla on ilmainen juomatarjoilu ja vieraat voivat ostaa ravintola Kakolanruusun maukasta katuruokaa. Kakolanruusu on uusi Kakolaan toukokuussa avattava ravintola, jonka takana ovat kovamaineisen ravintola Kaskiksen perustajat.

”Olemme alusta alkaen halunneet tehdä asioita eri tavalla kuin muut. Perinteisen seminaaritilan sijaan lähdimme tekemään tapahtumaa Turun linnaan - eikä jatkojakaan voinut yökerhossa pitää. Näillä jatkoilla bailataan samoissa selleissä, joissa Suomen pahamaineisimmat vangit ovat aikoinaan istuneet”, kertoo SHIFTin projektipäällikkö Alexander Törnroth.

Kakolan uuden isännän, Olli Ojalan mukaan tekemisen meininki sai hänet SHIFTin kumppaniksi. Kakolan hanketta tehdään isojen yritysten yhteistyönä. Toimialat ylittävä yhdessä tekeminen on myös SHIFTin kantava teema, joten mukaan lähteminen oli luonnollista. ”Tulevaisuus rakennetaan ainoastaan teoilla, ei puheella. Itse kokeneena yrittäjänä koen, että velvollisuuteni on auttaa uusia yrittäjiä, jotka teoillaan muokkaavat parempaa tulevaisuutta meille kaikille. Jos meille ei synny ideoita, innovaatioita ja yrityksiä, maamme kuihtuu. On meidän jokaisen velvollisuus olla mukana tekemässä tulevaisuutta”, lausuu Ojala.

Kakolaan päästään tänä vuonna juhlimaan viimeistä kertaa, ennen kuin tilat valjastetaan asuin- ja yrityskäyttöön. Kakolan iltabileisiin ei myydä erillisiä lippuja vaan sinne pääsevät vain SHIFT-bisnesfestivaalin osallistujat. Katso lippuvaihtoehdot täältä.