Kulttuuri

Festivaalihumussa hukattu paljon tavaraa

Kulttuuri | Turun Sanomat 8.7.2012 17:39 |

Festarikansa on juhlinnan lomassa saanut hävitettyä runsaasti omaisuutta Ruisrockissa. Festivaalin löytötavaratoimistona toimivaan infopisteeseen on palautettu viitisenkymmentä reppua, muutamia kymmeniä puhelimia, iso kasa avaimia ja aurinkolaseja, lompakoita sekä paljon muuta.

– Kännykät löytävät helpoiten takaisin omistajilleen. Sieltä on helppo katsoa, mitä kuvia ja numeroita puhelinta etsivä osaa mainita, kertoo Hanna Ryösä infopisteestä.

Ruisrockin infopisteessä työskentelystä Ryösällä on useiden vuosien kokemus. Kadonneet tavarat päätyvät arvonsa perusteella joko löytötavaratoimistoon tai roskalavalle.

– Reppujen kohdalla katsomme vähän sen merkkiä ja sitä mitä se sisältää. Räsyinen reppu, jonka sisällä on esimerkiksi märkä pyyhe, päätyy roskiin. Joskus ihmiset tulevat kyselemään ensimmäisenä päivänä kadotettuja tavaroita vasta viimeisenä festivaalipäivänä, Ryösä naurahtaa.

Yli 20 euron arvoiset tavarat, henkilöllisyystodistukset ja avaimet viedään festivaalin päätyttyä Varsinais-Suomen löytötavaratoimistoon.

TS

TSTV - Uusimmat